Placintele prajite

Pentru a realiza aceasta reteta de placintele prajite sunt necesare urmatoarele ingrediente: ulei, faina, apa, untura si sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri ulei
  • 1 pahar apa
  • 500 g faina
  • 2 linguri untura
  • sare.
  • Umplutura poate fi: din carne
  • branza de vaci sau oi
  • ficat
  • ciuperci sau
  • marmelada.

Mod de preparare

Se prepara un aluat din ulei, apa, sare si faina, care se framanta mai mult moale decat tare. Se lasa 10-15 min pe planseta acoperit cu un servet. Se intinde apoi o foaie ceva mai subtire decat un creion, se unge cu pana cu untura incalzita si se impara in trei pe latul foii.

Din nou se unge cu untura, acum impaturand insa in trei pe lungul foii. Se lasa 10 min la rece. Se intinde iar foaia si se repeta operatia de ungere si impaturire, de data aceasta impaturand intii in trei pe lungul foii si apoi, pe latul ei. Dupa ce a stat 10 min la rece, se intinde o foaie ceva mai subtire decit un creion si se taie patrate cu latura de 7—8 cm.

Se pune o lingurita din umplu­tura dorita. Se acopera un colt cu coltul opus, astfel incat sa se ob­tina un triunghi. Placintelele se pot praji in untura sau se pot coace Ia cuptor.


Se pot servi si la supa (bulion).

Alte retete recomandate:

Placinta cu anghinare si ciuperci

Placinta cu cartofi si telemea

Placinta cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide