Pentru a realiza aceasta reteta de placintele prajite sunt necesare urmatoarele ingrediente: ulei, faina, apa, untura si sare.
Se prepara un aluat din ulei, apa, sare si faina, care se framanta mai mult moale decat tare. Se lasa 10-15 min pe planseta acoperit cu un servet. Se intinde apoi o foaie ceva mai subtire decat un creion, se unge cu pana cu untura incalzita si se impara in trei pe latul foii.
Din nou se unge cu untura, acum impaturand insa in trei pe lungul foii. Se lasa 10 min la rece. Se intinde iar foaia si se repeta operatia de ungere si impaturire, de data aceasta impaturand intii in trei pe lungul foii si apoi, pe latul ei. Dupa ce a stat 10 min la rece, se intinde o foaie ceva mai subtire decit un creion si se taie patrate cu latura de 7—8 cm.
Se pune o lingurita din umplutura dorita. Se acopera un colt cu coltul opus, astfel incat sa se obtina un triunghi. Placintelele se pot praji in untura sau se pot coace Ia cuptor.
Se pot servi si la supa (bulion).
Alte retete recomandate:
Placinta cu anghinare si ciuperci
Placinta cu cartofi si telemea
Placinta cu carne
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligam-am inspirat de la Oanapl: https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-cartofi-81779.html cu exceptia faptului ca eu...
Ciorba de post cu cartofi noiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii