Pentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine.
Pentru pliculete cu cascaval intr-un vas se pune branza, untul (moale), o jumatate de lingurita de sare si faina. Totul se amesteca bine. Ii dam compozitiei forma unei sfere si o punem pentru 1-2 ore la frigider. Se scoate aluatul din frigider. Se intinde (cam 5-7 mm grosimea foii). Se taie patrate care au lungimea laturii cam 8-10 cm. Albusul se separa de galbenus. Cu albusul ungem foaia de aluat. Cascavalul il dam prin razatoare si il punem gramajoare pe fiecare patrat. Se unesc colturile opuse si se lipesc. Se infierbinta cuptorul. Triunghiurile obtinute (pliculetele) le plasam pe o tava unsa, ungindu –le cu galbenusul care l-am batut cu un pic de sare. Se dau in cuptor la copt. Cascavalul poate fi inlocuit cu salam taiat pai sau cubulete.
Se servesc calde. "Pliculetele" pot fi servite la ceai sau cafea, calde.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii