Pogacele (pogaci) fragede

In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute. Intr-un castron pun margarin

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pogacele (pogaci)  fragede

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • poate inca 3-4 linguri in plus ( am folosit faina normala
  • fara agenti de crestere)
  • 250 gr margarina ( sau unt)
  • 40 gr. zahar normal ( aprox. 6 lingurite)
  • 15 gr. sare ( aprox. 4 lingurite)
  • un sfert de pahar lapte (caldut)
  • 15 gr. drojdie uscata ( am folosit pakmaya
  • e super)
  • 1 ou

Mod de preparare

In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute.

Intr-un castron pun margarina topita, zaharul, sarea, oul intreg, si compozitia de drojdie, amestec bine cu o lingura, apoi incorporez usor si faina, in timp ce amestec in continuare.

Dupa ce omogenizati cat puteti cu lingura, incepeti sa framantati cu mainile pana cand devine aluatul elastic cat de cat... in jur de 10 minute framantati.

Lasati apoi aluatul in castron 10 minute.

Apoi luati din aluat , o bucata cam cat o chiftea ,o mai framantati putin in mana, si o aplatizati in genul asta, incercati sa-i dati o forma rotunda.

Daca vreti sa umpleti ( se pot umple cu branza, cascaval, cremvusti prajiti) , faceti atunci o kiftea mai plata, puneti umplutura si apoi impaturiti ca un portofel. Deci faceti asta cand vreti sa puneti umplutura. Eu le-am facut simple.

Mi-au iesit 12 bucati, daca vreti sa va iasa mai multe (24 buc), dublati toate cantitatile de la ingrediente.

Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Le-am uns cu galbenus batut (1 galbenus e suficient) apoi, cu o furculita , facem asa si apoi cum se vede mai jos, cu linii intrerupte

dupa ce le-am scrijelit pe toate, am bagat tava la cuptorul incins la 150 de grade, unde le-am lasat 20-25 de minute.

Au crescut foarte bine, va dati seama ca sant gata verificandu-le cu paiul.

Sunt foarte fragede si au un gust demential!
Pofta buna!

Reteta Pogacele fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de pogaci: Pogacele de jumari cu susan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Bucataras.RO

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice...

Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide