Pogacele (pogaci) fragede

In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute. Intr-un castron pun margarin

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Pogacele (pogaci)  fragede

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • poate inca 3-4 linguri in plus ( am folosit faina normala
  • fara agenti de crestere)
  • 250 gr margarina ( sau unt)
  • 40 gr. zahar normal ( aprox. 6 lingurite)
  • 15 gr. sare ( aprox. 4 lingurite)
  • un sfert de pahar lapte (caldut)
  • 15 gr. drojdie uscata ( am folosit pakmaya
  • e super)
  • 1 ou

Mod de preparare

In paharul de lapte caldut, am pus drojdia, o lingura din cantitatea de faina , am amestecat, apoi am lasat asa 5 minute.

Intr-un castron pun margarina topita, zaharul, sarea, oul intreg, si compozitia de drojdie, amestec bine cu o lingura, apoi incorporez usor si faina, in timp ce amestec in continuare.

Dupa ce omogenizati cat puteti cu lingura, incepeti sa framantati cu mainile pana cand devine aluatul elastic cat de cat... in jur de 10 minute framantati.

Lasati apoi aluatul in castron 10 minute.

Apoi luati din aluat , o bucata cam cat o chiftea ,o mai framantati putin in mana, si o aplatizati in genul asta, incercati sa-i dati o forma rotunda.

Daca vreti sa umpleti ( se pot umple cu branza, cascaval, cremvusti prajiti) , faceti atunci o kiftea mai plata, puneti umplutura si apoi impaturiti ca un portofel. Deci faceti asta cand vreti sa puneti umplutura. Eu le-am facut simple.

Mi-au iesit 12 bucati, daca vreti sa va iasa mai multe (24 buc), dublati toate cantitatile de la ingrediente.

Le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt

Le-am uns cu galbenus batut (1 galbenus e suficient) apoi, cu o furculita , facem asa si apoi cum se vede mai jos, cu linii intrerupte

dupa ce le-am scrijelit pe toate, am bagat tava la cuptorul incins la 150 de grade, unde le-am lasat 20-25 de minute.

Au crescut foarte bine, va dati seama ca sant gata verificandu-le cu paiul.

Sunt foarte fragede si au un gust demential!
Pofta buna!

Reteta Pogacele fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de pogaci: Pogacele de jumari cu susan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Foi de miere de albine
Bucataras.RO

Foi de miere de albine

Este prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...

Foi de miere de albine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise