Rondele cu ierburi

Rondelele cu ierburi sunt ideale pentru un aperitiv ori pentru o gustare. Puteti pregati rondelele foarte simplu folosind aluat si condimente. Rondelele sunt niste apritive festive ce pot fi pregatite cu orice ocazie.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Rondele cu ierburi

Ingrediente

  • 1 cup faina (cam 125 gr)
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 3/4 lingurita de rozmarin uscat
  • 1/2 lingurita de busuioc uscat
  • varf de cutit de pudra de ardei iute
  • 2-3 linguri de ulei
  • 1/3 cup lapte
  • 40 gr cascaval sau branza

Mod de preparare

Rondelele cu ierburi sunt ideale pentru un aperitiv deosebit sau doar pentru o gustare.

Intr-un bol se pune faina, praful de copt, sarea, ierburile si ardeiul iute. Adauga laptele si 2 linguri de ulei, iar daca mai e nevoie se poate adauga si a treia.
Se pune aluatul pe suprafata de lucru si se framanta aluatul. Se formeaza o foaie de 1 cm, se presara branza si se ruleaza intr-un sul.
Se taie 10 rondele care se aseaza pe tava de copt. Se apasa putin rondelele si se da tava la cuptorul preincalzit.
Se coc la 200 C cam 15 minute.


Rondelele cu ierburi se servesc ca si gustare impreuna cu o bere rece sau un pahar de vin alb sec si un platou de branza.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori