Rulada de paine cu sunca de Parma, branza, ou si busuioc

Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime. Intindeti foa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • aluat de paine
  • 10 felii de sunca de Parma
  • 8 oua fierte
  • 400 g branza
  • 2 maini de busuioc proaspat
  • rosii coapte la soare sau rosii prunisoare
  • masline taiate in jumatate
  • ulei de masline extravirgin
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Faceti un aluat de paine presarand aluatul cu faina pe masura ce il intindeti sub forma unei foi dreptunghiulare de circa 1 cm grosime. Intindeti foaia pana cand ajunge la dimensiuni de circa 1 m lungime si 18-20 cm latime. In mijlocul foii, pe lungime, asezati pe rand sunca de Parma, ouale, branza, busuiocul si, eventual, rosiile si maslinele, daca ati optat sa le folositi. Stropiti totul cu ulei de masline extravirgin si asezonati cu sare si piper. Rulati aluatul peste umplutura, astfel incat sa se formeze un cilindru, asemanator cu pastele cannelloni (care adapostesc in interior un amestec). Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa uniti capetele intre ele. Presati si prindeti ferm cele doua capete, astfel incat sa obtineti o paine in forma de covrig. Asezati painea pe o tava presarata cu faina, lasati-o 15 minute sa creasca, presarati faina deasupra si introduceti-o pentru 35 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste.


Lasati-o la racit, apoi fie o luati la picnic si o feliati acolo (daca aveti noroc, va mai ramane cat de cat calda in interior), fie o mancati pe loc. Alte retete recomandate:

Rulada

Placinta cu dovleac

Aluat frantuzesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Tort Diplomat de post
2
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
3
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Fursecuri cu dulceata
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Fursecuri cu dulceata

Aceste fursecuri de sărbătoare sunt gustoase și ușor de preparat.

Fursecuri cu dulceata
Pilaf cu carne de cocos
5
Mancaruri cu orez

Pilaf cu carne de cocos

O mancare clasica si gustoasa.

Pilaf cu carne de cocos
Parteneri
Tarta cu mere si pere
Bucataras.RO

Tarta cu mere si pere

Nu pot spune decat ca este delicioasa :X

Tarta cu mere si pere
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga