Rulouri cu sunca si cascaval

Rulourile cu sunca si cascaval sunt ideale pentru o gustare rapida si, daca mai raman, pentru pachetelul de la scoala sau serviciu.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu sunca si cascaval

Ingrediente

  • - 500 gr faina
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 150 ml lapte
  • - 1 lingurita rasa zahar
  • - 1 galbenus
  • - 50 gr unt
  • - 1 lingurita sare
  • - 200 gr sunca presata
  • - 200 gr cascaval
  • * 1 albus
  • * fulgi de chilli
  • * chimen

Mod de preparare

Incalzim putin laptele cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata, lasam deoparte si amestecam faina cu sarea si untul topit (nu fierbinte). Adaugam jumatate din amestecul de lapte cu drojdie, galbenusul, amestecam, dupa care incorporam si restul de lapte si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat omogen, elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca intr-un loc caldut timp de 45-60 minute.
Dupa acest timp intindem aluatul pe masa de lucru pudrata cu putina faina, taiem in dreptunghiuri, asezam cate o felie de sunca presata (taiata la dimensiunea aluatului) si o bucatica de cascaval. Rulam si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam putin mai mult loc intre ele deoarece in timpul coacerii isi maresc volumul. Le mai lasam la crescut aprox 20-30 minute, ungem cu albusul batut usor cu furculita, presaram fulgi de chilli si chimen si le dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute la 190 grade C sau pana se rumenesc frumos la suprafata.

Pofta Buna!


Rulourile cu sunca si cascaval se servesc reci, ca gustare sau la pachet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Bucataras.RO

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

De fapt, am preparat costita si legumele pe grill, la aragaz, ca doar conditiile astea de gratar le am acasa. Dar inainte de...

Costita de miel cu legume la gratar pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide