Se framanta faina cu sare, otetul si apa. Aluatului i se da forma unei mingi, se cresteaza deasupra, se inveleste intr-un servet umed si se lasa la re
Se framanta faina cu sare, otetul si apa. Aluatului i se da forma unei mingi, se cresteaza deasupra, se inveleste intr-un servet umed si se lasa la rece o ora. Cu cateva minute de-a scoate aluatul de la rece se freaca untul spuma cu restul de faina si se framanta bine. Se intinde o foaie de 1 cm grosime, se pune untul in aceasi forma deasupra, apoi se impacheteaza totul in forma de plic, se intinde cu sucitorul si se impatureste coca in trei. Se tine din nou la rece timp de 15-20 de minute si se repeta operatiunea de 3-4 ori.Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime, se unge cu ou batut, se presara cu parmezan sau cascaval ras, apoi se taie cu un cutit incalzit, in bucati lungi de 8 cm si late de 2 cm. Fasiile de aluat se asaza pe o tava rece si umezita cu apa, la distanta intre ele si se introduc in cuptorul cald, la copt.
Se servesc cu vin sau ceai.
Alte retete:
Saratele
Placinta de dovleac
Cozonac moldovenesc
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii