Cea mai buna shaorma o poti face tu la tine acasa. Ai nevoie doar de lipii libaneze, carne de pui, cartofi prajiti, castraveti murati, maoineza si ce crezi tu ca mai e nevoie pentru ac shaorma sa iasa perfecta.
Am preparat aluatul in masina de paine pe programul de 15 min. Am pus in masina apa, sare, ulei si cele doua feluri de faina. Din aluat am facut sapte bile. Intre timp am prajit cartofi si am facut rapid o maioneza. Am pus in vas un ou, trei catei de usturoi si uleiul. Cu ajutorul unui mixer vertical (sau blender) se amesteca de jos in sus la turatie mare. Se pregatesc celelalte ingrediente si carnea pe grill, apoi se taie fasii. Se intind bilele de aluat. Le-am copt pe o placa metalica. Am uns cu maioneza, am pus salata verde, rosii, castraveti, carnea si cartofi prajiti. Am rulat. Shaorma iese mai gustoasa daca carnea este tinuta doua ore la marinat. Se face un sos din condimente cu: sare, usturoi, foi de dafin, ceapa, suc de lamaie si se rastoarna peste carne. Apoi carnea se scurge, se usuca si se frige.
Se serveste calda!
Reteta Shaorma a fost propusa de mariette pe forum culinar.ro
Alte retete de shaorma gasiti aici:
Shaorma,
Shaorma de casa,
Shaorma
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSaptamana aceasta mi-am ocupat-o numai cu prepararea gutuilor, ca tare multe am mai primit! Am facut in fiecare zi si...
Peltea de gutui si mereDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii