Tarta cu legume

Prima data trebuie sa framantam margarina taiata cu bicarbonatul stins in otet, un praf de sare, apa calduta si faina proaspata cernuta. Acoperim cu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 fir praz
  • 1 dovlecel
  • 300 g ciuperci
  • 1 ardei gras
  • 1 cesuta sos de rosii
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei
  • Pentru aluat
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 1/2 lg cu bicarbonat
  • 1 lg cu otet
  • 200 ml apa
  • sare

Mod de preparare

Prima data trebuie sa framantam margarina taiata cu bicarbonatul stins in otet, un praf de sare, apa calduta si faina proaspata cernuta. Acoperim cu un servet si lasam sa creasca o ora.

Calim prazul, adaugam ciupercile, dovlecelul si ardeiul cubulete.Lasam la inabusit, adaugam jumatate din cescuta cu sos de rosii si presaram sare si piper dupa gust.

Intindem o foaie din trei sferturi de aluat si o asezam intr-o tava unsa cu ulei. Punem amestecul de legume si turnam sosul ramas. Intindem si restul de aluat si il taiem fasii late de 1 cm a.i sa obtinem forma de gratar care va da un aspect frumos tartei

Deasupra presaram putin cimbru si coacem timp de 45 de minute.


Alte retete in imagini pe care le puteti include in meniul de Craciun

Ciocolata de casa

Prajitura Snickers

Placinta cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci