Turta de Paste

Se unge cu ulei o tava rotunda cu diametrul de 25cm. O tapetam cu faina. Se imparte aluatul in doua. Tapetati fundul si marginile ta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g aluat de paine
  • 300g branza de vaci dulce
  • 200g telemea desarata
  • 6 oua
  • 250 g frunze comestibile de sezon: ridichi
  • leurda
  • stevie
  • ulei pt uns tava
  • faina pt tapetat tava

Mod de preparare

Se unge cu ulei o tava rotunda cu diametrul de 25cm.

O tapetam cu faina. Se imparte aluatul in doua.

Tapetati fundul si marginile tavii cu o foaie obtinuta din jumatate de aluat.

Luam branza de vaci si o amestecam cu telemeaua, cu ierburile spalate, oparite si taiate marunt si cu 2 oua.

Se condimenteaza si se toarna amestecul peste foaia de aluat.

Fierbem 3 oua le curatam si le taiem in sferturi.

Asezati ouale fierte peste amestecul de branza din tava.

Intindeti o foaie din aluatul ramas. Decupati din ea doi, trei iepurasi.

Acoperiti amestecul din tava.

Pe margine, asezati un sul de aluat si deasupra iepurasii decupati.

Ungeti cu ou batut turta si coaceti-o la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste uniform, aproximativ 45 min.

Alte retete de Pasti

Cheescake brownie

Pasca

Pasca poloneza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Compot de prune in otet
1
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Islere
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Islere

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

Islere
Punch de lamaie
3
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Tzaziki
4
Sosuri reci

Tzaziki

Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...

Tzaziki
Varza de primavara
5
Mancaruri cu varza

Varza de primavara

Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...

Varza de primavara
Parteneri
Pui pe pat de legume
Bucataras.RO

Pui pe pat de legume

Pui pe pat de legume
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni