Charlota

Simplu si rafinat!!

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Charlota

Ingrediente

  • (tava dimensiuni normale)
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri ulei
  • charlota de cacaua:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de cacao
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 1 plic de gelatina(10 g)
  • 2 linguri de smantana(concentratia grasimii dupa preferinta)
  • charlota alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri de smantana
  • un plic de gelatina
  • decor
  • cacao
  • bombonele colorate

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc, galbenusurile se freaca cu uleiul si se incorporeaza in albusuri, apoi adaugam faina in ploaie. Dam la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, tava in care am asezat si o forma dreptunghiulara cu laturi mobile. Se da la copt cca. 10 minute, la foc iute cateva minute (3-5) si apoi la moderat.

Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, se adauga smantana, cacaua si la urma gelatina turnata in fir subtire, dupa ce intai am hidratat-o cu 100 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna charlota de cacaua deasupra blatului.

Preparam si cealalta charlota, mixand frisca pana se intareste adaugam smantana, ciocolata alba topita la bain marie si adaugata cate un pic si la urma gelatina hidratata si topita la bain marie. Se da la rece cel putin o ora dupa care se poate portiona si servi decorata cu cacaua si bombonele colorate sau daca se prefera, frisca sau cioocolata. In oricare din variante, ramane la fel de delicioasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Briose aperitiv cu legume si menta
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu legume si menta

Stiu, simt ca e cald afara de mori incet, dar am zis ca ma apuc de dimineata de copt...dar din pacate tot amiazul m-a prins....

Briose aperitiv cu legume si menta
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori