Retete de pasti

Reteta Charlota

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 50m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 21-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Simplu si rafinat!!

ingrediente

10 portii

   (tava dimensiuni normale)
   4 oua
   un praf de sare
   4 linguri de zahar
   4 linguri de faina
   2 linguri ulei
charlota de cacaua:
   200 ml frisca lichida
   1 lingura de cacao
   3 pliculete de zahar vanilat
   1 plic de gelatina(10 g)
   2 linguri de smantana(concentratia grasimii dupa preferinta)
charlota alba:
   200 ml frisca lichida
   50 g ciocolata alba
   2 linguri de smantana
   un plic de gelatina
   decor
   cacao
   bombonele colorate

mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc, galbenusurile se freaca cu uleiul si se incorporeaza in albusuri, apoi adaugam faina in ploaie. Dam la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, tava in care am asezat si o forma dreptunghiulara cu laturi mobile. Se da la copt cca. 10 minute, la foc iute cateva minute (3-5) si apoi la moderat.

Se mixeaza bine frisca cu zaharul vanilat pana se intareste, se adauga smantana, cacaua si la urma gelatina turnata in fir subtire, dupa ce intai am hidratat-o cu 100 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marie. Se toarna charlota de cacaua deasupra blatului.
Preparam si cealalta charlota, mixand frisca pana se intareste adaugam smantana, ciocolata alba topita la bain marie si adaugata cate un pic si la urma gelatina hidratata si topita la bain marie. Se da la rece cel putin o ora dupa care se poate portiona si servi decorata cu cacaua si bombonele colorate sau daca se prefera, frisca sau cioocolata. In oricare din variante, ramane la fel de delicioasa!

Pofta buna!

Incearca si Drob de miel cu oua
Daca ti-a placut reteta noastra "Charlota" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.