Ciorbă de miel reţetă a la grec

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata
Ciorbă de miel reţetă a la grec

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă
  • 15 kg carne de miel,
  • 3 cepe,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 radacina pastarnac,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 3 tulpini de telina,
  • 2 lamai,
  • 500 g smantana,
  • 4 galbenusuri,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 leg patrunjel,
  • sare, piper

Mod de preparare

Ciorba de miel a la grec este o versiune originala a ciorbei de miel nelipsite pe masa de Paste.

1. Curatati carnea de pielite si tendoane, taiati-o in bucati potrivite, spalati-o si puneti-o la fiert in 4 litri de apa cu 1 lingura sare rasa. 2. Curatati legumele si spalati-le. 3. Taiati in cubulete morcovul, telina, ardeiul gras si radacinile de patrunjel si pastarnac. 4. Ceapa tocati-o marunt, iar tulpinile de telina taiati-le in rondele. 5. Incingeti intr-o tigaie mare uleiul, adaugati legumele si caliti-le 5 minute la foc mare, amestecand din cand in cand. 6. Puneti legumele calite in oala in care fierbe carnea, acoperiti-o cu un capac si lasati ciorba sa fiarba la foc mic. 7. Cand carnea este bine fiarta (se desprinde cu usurinta de pe oase) luati oala de pe foc. 8. Amestecati intr-un castron smantana cu galbenusurile de ou, faina, coaja de la 1 lamaie data pe razatoarea mica, zeama de la cele 2 lamai, usturoiul si patrunjelul tocat marunt. 9. Puneti intr-un castron 2 cani din supa din oala, omogenizati bine, apoi turnati amestecul in oala cu ciorba, putin cate putin amestecand incontinuu. 10. Potriviti cu sare si piper.


Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci