Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider
Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si de rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada.
Cotletele se cresteaza, cu un cutit bine ascutit, de 2-3 ori la marginile cu grasime, pentru ca la prajit sa nu se curbeze.
Cotletele se pun intr-o forma plata sau intr-un castron si se acopera cu marinada.
Se lasa sa stea, acoperite, cel putin 3 ore la loc racoros.
Se scot cotletele din marinada si, fara a mai folosi alta grasime, se prajesc in tigaie cca. 3-5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.
Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul ramas in tigaie se dizolva cu otet balsamico, amestecand continuu cu telul. Apoi se adauga mierea si vinul rosu. Se da sosul in clocot, apoi se fierbe la foc moderat cca. 5 minute. Se adauga apoi supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat inca 10 minute. Se adauga apoi smantana, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper. Se stinge focul, apoi se introduc cotletele in sos.
Se lasa cotletele cateva minute in sos, pentru a se impregna in sosul de miere si balsamico.
Sugestie
Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider.
Cotletele de miel in sos de miere si balsamico se servesc calde alaturi de garnitura preferata.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizza Balmosul este o mancare simpla si gustoasa ca la mama acasa. Daca nu credeti, intrebati-l pe baiatul meu !!!! Balmosul...
Balmos cu salata de castravetiPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii