Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico

Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider

Complexitate
redusa
Cotlete de miel in sos de miere cu balsamico

Ingrediente

  • 1 kg cotlete de miel
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • 3 foi salvie
  • 1 lingura rozmarin
  • 3 linguri otet balsamico
  • 2 linguri miere
  • 1/8 litru vin rosu
  • 250 ml supa clara de legume
  • 2 linguri smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cotletele de miel se spala rapid sub jet de apa rece si se usuca cu hartie absorbanta de bucatarie. Din ulei de masline, usturoi tocat fin, frunze de salvie si de rozmarin proaspat, piper si sare se face o marinada.

Cotletele se cresteaza, cu un cutit bine ascutit, de 2-3 ori la marginile cu grasime, pentru ca la prajit sa nu se curbeze.

Cotletele se pun intr-o forma plata sau intr-un castron si se acopera cu marinada.

Se lasa sa stea, acoperite, cel putin 3 ore la loc racoros.

Se scot cotletele din marinada si, fara a mai folosi alta grasime, se prajesc in tigaie cca. 3-5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare maroniu-aurie. Se scot din tigaie si se pastreaza la cald.

Se scurge surplusul de grasime din tigaie, apoi se pune din nou tigaia pe foc. Fondul ramas in tigaie se dizolva cu otet balsamico, amestecand continuu cu telul. Apoi se adauga mierea si vinul rosu. Se da sosul in clocot, apoi se fierbe la foc moderat cca. 5 minute. Se adauga apoi supa clara de legume si se mai fierbe la foc moderat inca 10 minute. Se adauga apoi smantana, se amesteca bine, se condimenteaza cu sare si piper. Se stinge focul, apoi se introduc cotletele in sos.

Se lasa cotletele cateva minute in sos, pentru a se impregna in sosul de miere si balsamico.

 

Sugestie

Cotletele de miel in sos de miere si balsamico trebuie sa stea cel puţin 3 ore in marinada, dar pot fi pregatite si cu o zi inainte si lasate sa stea peste noapte, in vas acoperit, la frigider.


Cotletele de miel in sos de miere si balsamico se servesc calde alaturi de garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide