Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Eu am pofta de drob in orice perioada a anului, nu doar de Paste. Pentru ca am gasit organe de oaie, congelate, dar de buna calitate, am indraznit sa poftesc la drob inainte de Sfintele Sarbatori si sa incerc o altfel de reteta. Va las si voua reteta, poate va inspira si va aduce dorinta sa schimbati cate ceva la clasica reteta...

Portii
12
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Drob de oaie cu vinete, in crusta de migdale

Ingrediente

  • 1,4 Kg organe de oaie (inima
  • ficat
  • plamani)
  • 1 vanata de marime medie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingurita de sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita amestec de mirodenii Ras El Hanout
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 4 oua
  • pentru crusta:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr fulgi de migdale
  • pentru decor:
  • 1 ciorchine de rosii cherry

Mod de preparare

Lasati organele de oaie la dezghetat peste noapte. Se taie inima in jumatate, se curata inima si celelalte organe de pielite, grasime, zgarciuri, bucatile mai tari care intregesc organele. Se spala bine organele in mai multe ape, pentru a indeparta toate cheagurile de sange existente. Se pun in apa rece la fiert si se fierb organele aproximativ 30 minute. Scoateti-le pe o farfurie si le lasati sa se raceasca, apoi le taiati cuburi mai mari. Se toaca la masina de carne sau se maruntesc cu robotul de bucatarie.

Vanata se spala, nu se curata de coaja, se taie cubulete si se caleste in 2 linguri ulei de masline la foc iute. Ceapa verde si usturoiul se taie rondele subtiri, iar leurda se taie in fasii. Se adauga toate legumele taiate peste tocatura de organe. Se amesteca cu o spatula, se adauga sare si piper, mirodeniile, ouale si se amesteca compozitia. Adaugati si 1-2 polonice de apa in care au fiert organele, 2 linguri de ulei de masline pentru a inmuia compozitia si a se lega mai bine. Puneti compozitia rezultata intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline. Dati la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 35-40 minute.

Dupa ce drobul a stat la cuptor si s-a intarit, il ungeti cu ou amestecat cu lapte cu ajutorul unei pensule de silicon. Peste ou radeti putin cascaval, nu mult, cascavalul ajuta crusta sa se lege, apoi distribuiti fulgi de migdale si deasupra mai dati cu pensula din oul amestecat cu lapte. Spalati un ciorchide de rosii cherry si-l puneti deasupra cu tot cu vrej. Mai dati tava la cuptor pentru inca 10-15 minute, ridicand inainte grilajul in partea superioara a cuptorului. Lasati sa se raceasca, portionati si serviti ca aperitiv sau fel principal alaturi de o garnitura. Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide