Drob de porc cu broccoli

Drobul de porc cu broccoli este potrivit pentru masa de Paste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Drob de porc cu broccoli

Ingrediente

  • 500 g ficat de porc 500 g carne grasa de la gat 200g carne macra 6 oua 2 moecovi 2 legaturi ceapa verde 3 legaturi patrunjel (se pot pune si 34 buchete broccoli) 150 ml lapte sare piper

Mod de preparare

Ficatul si carnea de porc se pun la fiert in vase separate cu apa si sare. Se spumeaza si se lasa pe foc circa 30 minute. Morcovii se fierb, tot in apa cu sare, separat. Dupa racire se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Amestecul de ficat si carne se framanta cu laptele folosind lingura de lemn si se potriveste gustul cu sare si piper. In acest amestec se adauga patrunjel tocat. Se adauga cele sase galbenusuri si apoi albusurile batute spuma.
Intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, se pune jumatate din amestecul tocat. Apoi, dupa gust, se pun frunele de patrunjel sau buchetelele de broccoli, asa cum s-ar pune oua fierte.
Se acopera cu restul amestecului de ficat si carne. Pe deasupra se unge cu un ou. Tava se pune la cuptor, la bain mare, pentru o ora jumatate. Se taie numai dupa ce s-a racit.


Drobul de porc cu broccoli se serveste alaturi de ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori