Friptura de iepure

Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie si Se lasa citeva ore. S

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure sau pulpele din spate si din fata
  • 1 pahar de otet
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper boabe
  • usturoi
  • verdeata tocata
  • tarhon
  • 100 g slanina afumata
  • 50 g unt

Mod de preparare

Facem o marinata din apa, un pahar de otet, sare, o foaj* de dafin si piper boabe. Se pune carnea spalata in aceasta solutie si Se lasa citeva ore. S? scoate, se sterge cu un prosop curat, apoi se impa neaza cu slanina afumata si se unge cu unt cald. Se sareaza usor si pune in tava de friptura cu o ceasca de apa calda si citeva boabe cje piper. Tava se introduce in cuptorul cald si se lasa o ora la foc iute. intoarce apoi, se unge cu sosul din tava si se continua frigerea. Cind carnea devine aurie, se scoate din cuptor,' se asaza pe un platou si Se taie felii mari. Se inconjoara cu garnitura de legume si se stropeste cu sosul in care s-a facut.

Se serveste imediat, cu salata de sezon, presarata cu verdeata tocata in amestec cu putin tarhon. Dupa gust, verdeata se poate pune la friptura atunci cind se intoarce, dupa o ora de frigere.

Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori