Friptura de miel coroana este in primul rand absolut delicioasa, apoi este incredibil de aspectuoasa, asa cum ar trebui sa fie friptura pe masa de Pasti.
Friptura de miel
1. Incepem sa pregatim carcasa de miel . Pentru asta va trebuie neaparat un cutit care sa taie foarte bine. Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala. Aceasta este cea mai dificila si minutioasa parte a procesului. Aveti grija sa taiati pe langa vertebre astfel incat carnea de dedesubt sa nu fie lezata prea tare.
2. Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste pana la jumatate, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite.
3. Am lasat carnea la marinat in vin+2 linguri ulei de masline+2 catei de usturoi+ierburi peste noapte (ajunge si cateva ore).
4. A doua zi am adunat carnea pe langa coaste si am impuns coastele de la margine, legandu-le 2 cate 2.
5. Intr-un mojar am zdrobit 2 catei de usturoi cu sare, piper si rozmarin, am aduaugat 2 linguri ulei de masline si cu acest amestec am uns carnea din coroana.
6. Am legat cu o ata si baza coroanei mele pentru a-i da deschiderea dorita.
7. Am invelit capetele coastelor cu folie de aluminiu si am pus peste carne cateva ierburi (rozmarin,salvie si menta), apoi am dat la cuptor.
Pofta buna! Reteta friptura coroana de miel a fost propusa de KikenHana Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii