Retete de pasti

Reteta Inimioare cu blat din fulgi de mei

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 25m 
gatire reteta 30m 
Ursan Anisoara Anisoara postat de
Postat pe: 21-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
>
Un desert savuros!

ingrediente

8 portii

   (tava 22cm/27 cm)
blat:
   3 oua
   un praf de sare
   3 linguri cu varf de fulgi de mei
   2 linguri rase de amidon din porumb
   2 linguri de ulei
   3 linguri de zahar
   1 lingurita praf de copt stins cu suc de lamaie
umplutura:
   200 ml frisca lichida
   2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
   un plic de gelatina(10 g)
   2-3 clementine
Decor:
   1 clementina

mod de preparare

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste. Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute (sa se inmoaie un pic fulgii de mei). Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie. Se toarna peste albusul cu fulgi de mei si se amesteca cu o spatula ,usor,pana la omogenizare.Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt ,in cuptorul preincalzit,cca 20 minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mediu.
Se dezlipeste blatul de pe hartie si se asaza intr-o forma dreptunghiulara cu margini reglabile, potrivim la dimensiune.
Se curata clementinele de coaja, se feliaza, apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marie si se toarna peste blatul din forma. Se da la rece cel putin o ora. Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina. Este o prajitura absolut deosebita, cu un blat deosebit, delicat cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti.
Pofta buna!
Incearca si Drob
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu blat din fulgi de mei" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.