Un desert savuros!
Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intareste. Se incorporeaza si fulgii de mei si se lasa deoparte 10 minute (sa se inmoaie un pic fulgii de mei). Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, se adauga si amidonul si praful de copt stins cu suc de lamaie. Se toarna peste albusul cu fulgi de mei si se amesteca cu o spatula ,usor,pana la omogenizare.Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la copt ,in cuptorul preincalzit,cca 20 minute,primele 5 minute la foc iute apoi la foc mediu.
Se dezlipeste blatul de pe hartie si se asaza intr-o forma dreptunghiulara cu margini reglabile, potrivim la dimensiune.
Se curata clementinele de coaja, se feliaza, apoi se taie bucatele marunte care se rasfira pe toata suprafata blatului.
Se mixeaza frisca cu zaharul pudra si apoi cu gelatina topita la bain marie si se toarna peste blatul din forma. Se da la rece cel putin o ora. Se decupeaza inimioare cu o forma speciala si apoi se decoreaza cu feliute de clementina. Este o prajitura absolut deosebita, cu un blat deosebit, delicat cu un pic de crant de la fulgii de mei care raman un pic crocanti.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii