Lamb Curry, Jamaican Style

In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Lamb Curry, Jamaican Style

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 Kg carne miel
  • taiata cubulete
  • 1 ceapa potrivita
  • taiata feliute
  • 2 fire ceapa verde
  • tocata marunt
  • 5 catei usturoi
  • pisati
  • 1 scotch bonnet/ardei iute
  • tocat marunt
  • 1 lingura ginger proaspat
  • razuit
  • 2 linguri curry pudra (mild)
  • 23 crengute cimbru proaspat
  • 1 lingura unt
  • 2 morcovi (mijlocii)
  • taiati rondele
  • 2 cartofi mari
  • taiati cuburi
  • sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare

In Jamaica se prefera carnea de ied/capra mai mult decat mielul (pe langa pui) dar si mielul se consuma foarte mult. In acest stil de curry se face si carnea de ied/capra si puiul. Se serveste cu rice and peas pe care eu nu l-am facut de data asta; necesita mai mult timp asa ca am facut orezul simplu. Metoda de Preparare: -punem carnea taiata cuburi intr-un bol -adaugam ceapa, ceapa verde, curry, ginger, usturoi, scotch bonnet, cimbrul, sarea si piperul; -amestecam toate ingredientele bine (e bine sa purtati manusi; curry tinde sa pateze, daca nu va plac unghiile galbene ), acoperim cu folie si dam la rece timp de 8 ore pana la 24 de ore (intoarcem carnea odata, intre timp). -cu o lingura curatam marinata de pe carne si-o dam deoparte; -topim untul si prajim carnea putin pe toate partile; -adaugam marinata si lasam in continuare pentru vreo 5-6 minute; -turnam apa fierbinte doar cat sa acopere carnea, dam focul mai incet si lasam sa fiarba bine (depinde cat de tare este carnea - eu am gasit miel mai crud, s-a facut mai repede); -cam spre sfarsitul procesului (ultimele 30 minute) adaugam cartofii taiati cuburi si morcovii feliati -lasam sa fiarba si acestea bine; nu-i bai daca se topesc cartofii, important este ca, carnea sa cada de pe oase la sfarsit (atunci mielul e facut bine); -mancarica este gata si se serveste de preferinta cu orez. Reteta propusa de Rebella

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare
Bucataras.RO

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare

     O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...

Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoare
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos