Retete de pasti

Reteta Pasca cu aluat umplut

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
gatire reteta 1h 
andraconstantinescu postat de
Postat pe: 16-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
O pasca deosebita ca si aspect, dar si gustoasa in acelasi timp, pentru masa de Paste.

ingrediente

12 portii

Aluat:
   20 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
   450 g faina
   1 praf de sare
   200 ml lapte
   2 galbenusuri
   150 g zahar
   3 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
   50 ml ulei
Umplutura aluat:
   2 albusuri
   1 praf de sare
   50 g zahar
   25 g cacao
   50 g nuci macinate
Umplutura de branza:
   700 g branza de vaci desarata
   300 g crema de branza Delaco Grace
   200 g zahar
   2 plicuri zahar vanilat (8 g/plic)
   2 oua + 1 albus
   100 g stafide aurii
   4 linguri gris
Pentru uns:
   1 galbenus
   1 lingura lapte
   Diametru tava: 22 cm

mod de preparare

Se cern 300 g faina intr-un castron. Se face o adancitura in mijlocul fainii.


Se incalzeste laptele la temperatura corpului.


Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand aceasta se dizolva. Se adauga putin lapte cald (50 ml) si se omogenizeaza. Se toarna lichidul in adancitura din mijlocul fainii. Se amesteca cu putina faina, se acopera vasul cu un prosop si se lasa maiaua sa creasca la loc cald.


Dupa aceea, peste maiaua crescuta se adauga galbenusurile, sarea, zaharul, zaharul vanilat, uleiul si restul de lapte (incalzite impreuna la temperatura corpului). Se framanta totul, adaugand treptat faina. Se curata mainile de aluat, se spala, se ung cu ulei si se aduna aluatul de pe peretii castronului, strangandu-l pe tot intr-o bila si ungand cu ulei si castronul in acelasi timp. Se acopera cu o folie, apoi cu un prosop si se lasa aluatul sa creasca la loc cald.


Intre timp, se pregateste umplutura de branza: branza de vaci se da pe razatoarea cea mare intr-un castron, se adauga crema de branza, zaharul, zaharul vanilat, ouale si albusul si stafidele aurii (clatite cu apa si stoarse). Se amesteca totul, apoi se incorporeaza si grisul.


Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza cacaua, apoi nucile macinate.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Aluatul se imparte astfel: 3/4 pentru baza si 1/4 pentru impletitura si cruce. Puteti sa lasati si totul pentru baza daca nu doriti sa faceti impletituri.


Se intinde aluatul pentru baza pe masa de lucru unsa cu ulei. Se unge cu albusurile amestecate cu cacao si nuci, lasand marginile libere. Se ruleaza si se taie in felii groase. Acestea se aseaza intr-o tava pentru tort unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul se coace pe jumatate. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se adauga umplutura de branza (daca vreti sa nu vi se scufunde impletiturile in umplutura de branza, asa cum mi s-a inatmplat mie, mai dati tava la cuptor pana cand aceasta se incheaga putin). Restul de aluat se impleteste dupa bunul plac si se pune peste branza (am impletit o parte din aluat in 3 si l-am pus pe margini si am facut o cruce din aluat impletit in doua). Se ung impletiturile cu galbenusul amestecat cu lapte si se introduce tava din nou la cuptor pana cand pasca se rumeneste frumos.
Incearca si Carne de miel marinata cu cartofi
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu aluat umplut" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.