Pasca cu branza dulce

Bunatati de Paste

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 200 ml lapte dulce
  • 130 g iaurt
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • faina cat cuprinde (aprox.600g)
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar
  • un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam laptele caldut cu drojdia uscata si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia si se topeste zaharul.

Intr-un vas incapator cernem o parte din faina.

Peste faina presaram sarea, apoi adaugam laptele amestecat cu drojdia si zaharul, iaurtul si cele 4 galbenusuri. Amestecam toate ingredientele adaugand putin cate putin faina pana obtinem un aluat maleabil, nu foarte tare. Adaugam si uleiul si framantam cat putem. Lasam aluatul sa se creasca pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam branza cu zaharul vanilat, zaharul, oul intreg si cele 4 albusuri spuma.

Impartim aluatul in doua. O parte o intindem in forma rotunda si o asezam intr-o forma de tort detasabila in care am pus hartie de copt.

Din restul aluatului modelam doua impletituri .

Asezam umplutura de branza peste aluatul din tava, iar pe margine asezam una din impletituri. A doua impletitura o folosim pentru crucea din mijloc. Mai lasam pasca sa creasca 10 minute, apoi ungem cu galbenus si introducem la cuptor pentru 50-60 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide