Bunatati de Paste
Pentru aluat amestecam laptele caldut cu drojdia uscata si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia si se topeste zaharul.
Intr-un vas incapator cernem o parte din faina.
Peste faina presaram sarea, apoi adaugam laptele amestecat cu drojdia si zaharul, iaurtul si cele 4 galbenusuri. Amestecam toate ingredientele adaugand putin cate putin faina pana obtinem un aluat maleabil, nu foarte tare. Adaugam si uleiul si framantam cat putem. Lasam aluatul sa se creasca pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura amestecam branza cu zaharul vanilat, zaharul, oul intreg si cele 4 albusuri spuma.
Impartim aluatul in doua. O parte o intindem in forma rotunda si o asezam intr-o forma de tort detasabila in care am pus hartie de copt.
Din restul aluatului modelam doua impletituri .
Asezam umplutura de branza peste aluatul din tava, iar pe margine asezam una din impletituri. A doua impletitura o folosim pentru crucea din mijloc. Mai lasam pasca sa creasca 10 minute, apoi ungem cu galbenus si introducem la cuptor pentru 50-60 de minute.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii