Pasca cu branza dulce

Bunatati de Paste

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu branza dulce

Ingrediente

  • Aluat:
  • 4 oua
  • 200 ml lapte dulce
  • 130 g iaurt
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 100 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • faina cat cuprinde (aprox.600g)
  • Umplutura:
  • 300 g branza dulce
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 linguri zahar
  • un galbenus pentru uns

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam laptele caldut cu drojdia uscata si zaharul. Amestecam pana se dizolva drojdia si se topeste zaharul.

Intr-un vas incapator cernem o parte din faina.

Peste faina presaram sarea, apoi adaugam laptele amestecat cu drojdia si zaharul, iaurtul si cele 4 galbenusuri. Amestecam toate ingredientele adaugand putin cate putin faina pana obtinem un aluat maleabil, nu foarte tare. Adaugam si uleiul si framantam cat putem. Lasam aluatul sa se creasca pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura amestecam branza cu zaharul vanilat, zaharul, oul intreg si cele 4 albusuri spuma.

Impartim aluatul in doua. O parte o intindem in forma rotunda si o asezam intr-o forma de tort detasabila in care am pus hartie de copt.

Din restul aluatului modelam doua impletituri .

Asezam umplutura de branza peste aluatul din tava, iar pe margine asezam una din impletituri. A doua impletitura o folosim pentru crucea din mijloc. Mai lasam pasca sa creasca 10 minute, apoi ungem cu galbenus si introducem la cuptor pentru 50-60 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de fasole verde
3
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
4
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
5
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap