Racoritoare si buna la gust
Topim untul si il lasam la racit. Separam ouale, apoi mixam galbenusurile impreuna cu zaharul praf si cel vanilat, pana se albesc. In aceasta compozitie, adaugam putin cate putin, untul, apoi faina, iar la sfarsit, adaugam si laptele. In tot acest timp, mixam incet. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi le incorporam treptat,in compozitia de galbenusuri, facem aceasta operatiune cu o paleta sau cu o lingura, amestecam delicat pana la omogenizare. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit, pentru 60 de minute, la o temperatura de 140-150 de grade C.
Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor, apoi se scoate, se lasa la frigider pentru cateva ore sau peste noapte, dupa aceea se pudreaza. Noi nu am avut rabdare sa o lasam peste noapte, dupa racire am si taiat-o, este foarte buna si nu degeaba i se spune ca este inteligenta, pentru ca se alege foarte frumos in cuptor in trei straturi: 2 straturi de blat si unul de crema.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii