Racoritoare si buna la gust
Topim untul si il lasam la racit. Separam ouale, apoi mixam galbenusurile impreuna cu zaharul praf si cel vanilat, pana se albesc. In aceasta compozitie, adaugam putin cate putin, untul, apoi faina, iar la sfarsit, adaugam si laptele. In tot acest timp, mixam incet. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi le incorporam treptat,in compozitia de galbenusuri, facem aceasta operatiune cu o paleta sau cu o lingura, amestecam delicat pana la omogenizare. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit, pentru 60 de minute, la o temperatura de 140-150 de grade C.
Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor, apoi se scoate, se lasa la frigider pentru cateva ore sau peste noapte, dupa aceea se pudreaza. Noi nu am avut rabdare sa o lasam peste noapte, dupa racire am si taiat-o, este foarte buna si nu degeaba i se spune ca este inteligenta, pentru ca se alege foarte frumos in cuptor in trei straturi: 2 straturi de blat si unul de crema.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii