Racoritoare si buna la gust
Topim untul si il lasam la racit. Separam ouale, apoi mixam galbenusurile impreuna cu zaharul praf si cel vanilat, pana se albesc. In aceasta compozitie, adaugam putin cate putin, untul, apoi faina, iar la sfarsit, adaugam si laptele. In tot acest timp, mixam incet. Batem albusurile cu un praf de sare, apoi le incorporam treptat,in compozitia de galbenusuri, facem aceasta operatiune cu o paleta sau cu o lingura, amestecam delicat pana la omogenizare. Aceasta compozitie se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit, pentru 60 de minute, la o temperatura de 140-150 de grade C.
Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor, apoi se scoate, se lasa la frigider pentru cateva ore sau peste noapte, dupa aceea se pudreaza. Noi nu am avut rabdare sa o lasam peste noapte, dupa racire am si taiat-o, este foarte buna si nu degeaba i se spune ca este inteligenta, pentru ca se alege foarte frumos in cuptor in trei straturi: 2 straturi de blat si unul de crema.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO supa crema de toamna super delicioasa si sanatoasa.
Supa crema de gulii cu praz si cartofi la slow cooker Crock PotPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii