Cine nu agreaza drobul, il poate inlocui cu o delicioasa rulada din carne tocata, umpluta cu ce prefera fiecare.
Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine. Pe o bucata de hartie de copt, se pune jumatate din cantitatea de carne si se intinde cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara. Se unge cu dulceata de ardei iute, iar deasupra se pune nuca taiata grosier. Se ruleaza, ajutandu-ne de hartia de copt, apoi se transfera in tava in care se va coace, tapetata cu hartie de copt. Se intinde si restul de carne. Carnatii se taie in doua (eu i-am taiat pentru ca erau incovoiati si pt a putea rula mai bine carnea), se asaza pe lungime si se incepe rularea cu ajutorul hartie de copt. Pe la jumatatea rularii, se unge o fasie de carne cu putina dulceata de ardei iute si se continua rularea. Se transfera in tava si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Se coace in jur de 40 de minute, se urmareste cand este gata. Este grozav de buna si calda. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii