Un desert delicios!!
Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina cu amidonul, apoi se incorporeaza in amestec, alternand cu laptele caldut. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se ung formele de savarine cu ulei, apoi se pune din aluatul crescut, lasand gol de un deget in forma. Se da primele 5 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi se lasa cca 20 minute la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.
Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom. Se prepara spuma mixand frisca lichida pana capata consistenta. apoi adaugam smantana si la urma dulceata.
Se insiropeaza savarinele coapte si racite, se taie capacelul in partea de sus, apoi cu ajutorul unui pos, se umple cu spuma de coacaze. Se servesc dupa ce stau o ora la rece.
Pofta buna!
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelCand vine vorba de prajituri cu lamaie, eu sunt prima la degustare! Ador aceasta aroma si as folosi lamaie in orice desert!...
Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao
Comentarii