Savarine cu spuma de coacaze

Un desert delicios!!

Portii
5
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Savarine cu spuma de coacaze

Ingrediente

  • cca 10 buc:
  • 100 g amidon din porumb
  • 160 g faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 ml ulei
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 2 cescute de zahar
  • 1 esenta din rom
  • spuma de cocaze;
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura dulceata de coacaze

Mod de preparare

Se mixeaza oul cu drojdia si zaharul pana devine cremos, apoi adaugam uleiul. Se amesteca faina cu amidonul, apoi se incorporeaza in amestec, alternand cu laptele caldut. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Se ung formele de savarine cu ulei, apoi se pune din aluatul crescut, lasand gol de un deget in forma. Se da primele 5 minute la foc iute, in cuptorul preincalzit, apoi se lasa cca 20 minute la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca.

Se prepara siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul, apoi oprim focul si adaugam esenta de rom. Se prepara spuma mixand frisca lichida pana capata consistenta. apoi adaugam smantana si la urma dulceata.

Se insiropeaza savarinele coapte si racite, se taie capacelul in partea de sus, apoi cu ajutorul unui pos, se umple cu spuma de coacaze. Se servesc dupa ce stau o ora la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori