Retete de pasti

Reteta Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 2h 
simona72 postat de
Postat pe: 04-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prima oara am descoperit lamaita si pe loc m-am indragostit de ea. Imi place aceasta planta, la fel ca si menta, pentru aroma si parfumul ei. Va aduc o mancare tare gustoasa, facuta incet, la cuptor, cu o carne foarte frageda care se desprinde usor de pe os si cu cartofi noi, de abia aparuti in piete. Se potriveste foarte bine pentru masa de Paste...

ingrediente

6 portii

   1 pulpa de ied
   3-4 linguri ulei de masline
   3 legaturi ceapa verde
   2 legaturi usturoi verde
   sare si piper proaspat rasnit dupa gust
   2 cani apa calda
   1 kg cartofi noi(de preferat sa fie mici)
   1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita

mod de preparare

Carnea se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.


Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm.


Cartofii se spala bine, se curata de coaja (sau nu), iar daca sunt mici, se lasa intregi. Daca sunt mai marisori, se taie in jumatati sau sferturi.


Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor, setand temperatura de 160 grade C, pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa va fie de folos!
Incearca si Miel cu broccoli
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.