Retete de pasti

Reteta Tort Cuib cu oua

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
gatire reteta 1h:30m 
simona11_22 postat de
Postat pe: 10-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un tort special pentru sarbatorile Pascale!

ingrediente

10 portii

Pentru blat :
   * 3 oua
   * 50 g unt
   * 3 linguri de zahar fin
   * 3 linguri apa calda
   * 1 lingura cacao
   * 1 lingurita praf de copt
   * 1 lingurita esenta de rom
   * 50 g biscuiti obisnuiti rupti bucatele mici
Pentru crema:
   * 200 ml smantana grasa
   * 100 g ciocolata neagra (75% cacao)
   * 2 linguri miere de albine
Pentru oua:
   * 250 g biscuiti obisnuiti
   * 70 ml lapte
   * 70 g ciocolata neagra
   * 50 g unt
   * pasta de zahar
   * mai folosim 100 g ciocolata neagra
   50 g unt
   70 g frisca lichida

mod de preparare

Preparare blat:
Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5-7 minute.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua amestecand cu un tel.
Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.
La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.
Se pune intreg amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 30 minute.


Preparare crema:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.
Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.
Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si da la rece pentru cel putin o ora.


Preparare oua :
Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.
Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.
Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in foile alimentara si lasam sa se raceasca complet.
Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.

Asamblare si decorare tort:
Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de rom.
Se asaza primul blat pe un platou, se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului) si se asaza al doilea blat.
Se da la frigider cel putin doua ore.


Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi, impreuna cu untul si frisca lichida. Se lasa sa se raceasca cateva minute.
Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru cel putin 30 minute.
Dezlipim liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.
Scoatem tortul de la frigider si il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata.
Deasupra formam un "cuib" din liniile de ciocolata si in mijloc asezam ouale.
Se feliaza si se serveste !

Incearca si Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cuib cu oua" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.