Tort Cuib cu oua

Un tort special pentru sarbatorile Pascale!

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Tort Cuib cu oua

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • * 3 oua
  • * 50 g unt
  • * 3 linguri de zahar fin
  • * 3 linguri apa calda
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingurita esenta de rom
  • * 50 g biscuiti obisnuiti rupti bucatele mici
  • Pentru crema:
  • * 200 ml smantana grasa
  • * 100 g ciocolata neagra (75% cacao)
  • * 2 linguri miere de albine
  • Pentru oua:
  • * 250 g biscuiti obisnuiti
  • * 70 ml lapte
  • * 70 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * pasta de zahar
  • * mai folosim 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 70 g frisca lichida

Mod de preparare

Preparare blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5-7 minute.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua amestecand cu un tel.

Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.

La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.

Se pune intreg amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 30 minute.

Preparare crema:

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.

Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.

Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si da la rece pentru cel putin o ora.

Preparare oua :

Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.

Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.

Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in foile alimentara si lasam sa se raceasca complet.

Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.

Asamblare si decorare tort:

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de rom.

Se asaza primul blat pe un platou, se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului) si se asaza al doilea blat.

Se da la frigider cel putin doua ore.

Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi, impreuna cu untul si frisca lichida. Se lasa sa se raceasca cateva minute.

Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru cel putin 30 minute.

Dezlipim liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.

Scoatem tortul de la frigider si il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata.

Deasupra formam un "cuib" din liniile de ciocolata si in mijloc asezam ouale.

Se feliaza si se serveste !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu spanac si sos Alfredo
1
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Desert chec cu lamaie si mac
2
Prajituri

Desert chec cu lamaie si mac

Iata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...

Desert chec cu lamaie si mac
Muffins cu lime si ciocolata alba
3
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Capsuni la borcan
4
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Desert budinca de iaurt
Bucataras.RO

Desert budinca de iaurt

O budinca simpla, dar delicioasa!

Desert budinca de iaurt
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii