Tort Cuib cu oua

Un tort special pentru sarbatorile Pascale!

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Tort Cuib cu oua

Ingrediente

  • Pentru blat :
  • * 3 oua
  • * 50 g unt
  • * 3 linguri de zahar fin
  • * 3 linguri apa calda
  • * 1 lingura cacao
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingurita esenta de rom
  • * 50 g biscuiti obisnuiti rupti bucatele mici
  • Pentru crema:
  • * 200 ml smantana grasa
  • * 100 g ciocolata neagra (75% cacao)
  • * 2 linguri miere de albine
  • Pentru oua:
  • * 250 g biscuiti obisnuiti
  • * 70 ml lapte
  • * 70 g ciocolata neagra
  • * 50 g unt
  • * pasta de zahar
  • * mai folosim 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • 70 g frisca lichida

Mod de preparare

Preparare blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5-7 minute.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se trec prin sita, apoi se adauga treptat peste oua amestecand cu un tel.

Se adauga esenta de rom si apa calda omogenizand bine compozitia.

La sfarsit se pun biscuitii rupti bucati mici amestecand usor cu o spatula.

Se pune intreg amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 30 minute.

Preparare crema:

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si putina smantana.

Restul de smantana se bate spuma tare cu mierea de albine.

Ciocolata topita si racita putin se amesteca cu smantana batuta si da la rece pentru cel putin o ora.

Preparare oua :

Biscuitii obisnuiti se rup bucati foarte mici sau se trec prin robotul de bucatarie.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu untul si laptele, apoi se lasa sa se raceasca 2 minute.

Se adauga ciocolata topita peste biscuiti si se amesteca usor.

Cu mana usor umeda formam ouale, le invelim in foile alimentara si lasam sa se raceasca complet.

Se indeparteaza folia, se ung cu putin unt si se imbraca in pasta de zahar.

Asamblare si decorare tort:

Blatul copt si racit se taie in doua parti egale, se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de rom.

Se asaza primul blat pe un platou, se pune crema de ciocolata (pastram putina crema pentru ornarea tortului) si se asaza al doilea blat.

Se da la frigider cel putin doua ore.

Intre timp, topim ciocolata pe baie de aburi, impreuna cu untul si frisca lichida. Se lasa sa se raceasca cateva minute.

Cu ajutorul unui pos se fac linii mici de ciocolata care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la rece pentru cel putin 30 minute.

Dezlipim liniile de ciocolata de pe hartia de copt cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit.

Scoatem tortul de la frigider si il imbracam intr-un strat subtire de crema de ciocolata.

Deasupra formam un "cuib" din liniile de ciocolata si in mijloc asezam ouale.

Se feliaza si se serveste !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Aperitiv cartofi in crusta de malai
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le...

Aperitiv cartofi in crusta de malai
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!