Retete de pasti

Reteta Tort Iepuras

portii reteta 14 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 2h:20m 
gatire reteta 10m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 01-04-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un tort în formă de iepuraş, pregătit cu mult drag pentru ai mei. Conţine pandişpan pufos, cremă cu brânză, ness şi ciocolată şi multă frişcă pe la mustăţi :)

ingrediente

14 portii

pentru cele 2 blaturi:
   5 ouă + 1 albuş
   un varf linguriţă sare
   4 linguri zahăr
   150 ml ulei
   5 linguri făină
   un plic praf de copt
pentru sirop avem nevoie de:
   apă 300 ml
   2 lingurite esenţă rom
   2 linguri zahăr
   200 ml frişcă lichidă
pentru cremă:
   20 g ciocolată albă
   20 g ciocolată cu lapte
   200 g mascarpone
   2 linguriţe cafea solubilă (ness)
   1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
   1 lingură zahăr pudră
pentru decor:
   200 ml frişcă lichidă
   Fire de zahăr şi flori de napolitană Dr.Oetker
   Rulouri de napolitană cu cremă de alune
   Zahăr colorat roz pentru urechiuşe

mod de preparare

Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm diametru) mai micuţe astfel încât să încapă amândouă în cuptor (sau se coc pe rând). Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 10 minute. Se lasă la răcit.

Pentru sirop: acesta se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

Pentru cremă:
Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se toarnă într-un castron. Se topeşte şi ciocolata cu lapte, se toarnă în castronul de mai devreme. Se lasă la răcit. Se adaugă crema mascarpone şi frişca lichidă, nessul, zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă toate cu mixerul. Dacă vă place mai dulce, mai adăugaţi zahăr, mie însă mi s-a părut echilibrată datorită ciocolatei.

Decor şi asamblare: se taie fiecare pandişpan în două foi (au crescut destul cât să poată fi tăiate astfel). Pentru forma de iepuraş: un blat rămâne rotund, iar din al doilea se decupează urechile, iar ce rămâne va fi funda.
Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă.
Se însiropează şi se umple tortul cu cremă, dând deoparte cam un sfert şi pentru decor. Se ornează iepuraşul cu cremă şi frişcă, la urechi se presară şi puţin zahăr roz. Pentru fundă se ornează şi cu bombonele colorate, rulouri cu cremă de alune, iar pentru broşa de pe fundă se foloseşte puţină cremă, o floare de napolitană şi o floricică de zahăr.

Porţii: 14
Diametrul formei de copt: 17cm
Timp total: 2h 30min

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/tort-iepuras.html
Incearca si Drob din miel
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.