Ardei umpluti de post

Ardei umpluti cu ciuperci este o mancare de legume de vara, potrivita si pentru zilele in care se tine post.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti de post

Ingrediente

  • - 6-7 ardei grasi
  • - 1 cutie ciuperci intregi sau bucati
  • - o jumatate - trei sferturi de cana de orez
  • - 1 ceapa medie
  • - cateva linguri de ulei de masline
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1-2 rosii
  • - verdeata proaspata (patrunjel
  • marar) si cimbru uscat

Mod de preparare



Se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie adanca sau cratita se pune uleiul de masline, iar cand acesta se infierbanta se adauga ceapa. Cand s-a calit cat sa devina transparenta se adauga o cana de apa si apoi orezul. Se spala ardeii, iar in capatul unde se afla coada se face un orificiu pe unde se scot semintele si nervurile din interior. Se spala ciupercile si se toaca marunt, impreuna cu verdeata. Se adauga si ele in cratita cu orezul si se presara deasupra putin cimbru, sare si piper. Poti adauga si putina pasta de tomate sau o rosie tocata marunt. Se lasa sa dea cateva clocote, se amesteca bine si se ia apoi cratita de pe foc. Se lasa amestecul sa se raceasca putin si apoi se umplu ardeii cu el. Fiecarui ardei I se pune capac bucati de rosii.
Se asaza in picioare intr-o cratita destul de larga si de inalta incat sa incapa toti ardeii pe care i-am umplut. Pe langa marginea cratitei se pune apa amestecata cu restul de pasta de tomate sau rosii, astfel incat sa aproape acopere ardeii. Cratita se pune la fiert la foc mic aproximativ 45 de minute, pana cand ciupercile, ardeii si orezul sunt bine fierte.


Daca nu tineti post ardeii umpluti pot fi serviti cu smantana sau iaurt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Cornulete de post
3
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o...

Cornulete de post
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
American pancakes
5
Clatite

American pancakes

Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....

American pancakes
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia