Ardei umpluti - reteta de post

Reteta de post usoara.

Portii
10
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
medie
Ardei umpluti - reteta de post

Ingrediente

  • - 500 gr orez
  • -100 gr malai
  • -1 kg praz
  • - 4 cepe
  • - 200 ml ulei
  • - 800 ml suc de patlagele galbene
  • - 2 linguri bulion de gogosari
  • - 200 gr soia granule
  • - 3 kg ardei galbeni
  • - 1 lingura sare
  • -1 lingura oregano
  • -1 kg ciuperci gata curatate

Mod de preparare

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs.

Se curata prazul, se toaca si se pune la prajit cu ulei, se curata ceapa, se toaca si se pune peste praz la prajit; cand isi schimba putin culoarea, se opreste focul si se toarna prajeala intr-un vas.

Se clateste orezul, se pune cu putina apa la fiert si, cand orezul absoarbe apa, se toarna peste praz si ceapa, se adauga oregano, ciupercile date prin masina de tocat, malaiul, soia, sucul de patlagele, bulionul de gogosari, sare si se omogenizeaza compozitia, apoi se umplu ardeii, se pun la loc cotoarele. Se pun intr-o oala, se adauga apa, se pune capac si se fierb la foc mic, la cuptor.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci