Budinca de spanac cu mamaliguta este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Spanacul se spala bine si se pune la fiert.
Budinca de spanac cu mamaliguta este o mancare de post delicioasa si foarte sanatoasa. Spanacul se spala bine si se pune la fiert. De cand a inceput apa sa fiarba, se lasa 8 minute, timp in care adaugam o lingura de faina si una de malai, usturoiul pisat si 2 linguri de ulei. La sfarsit se potriveste de sare si piper si se adauga verdeata tocata marunt.
Daca nu a scazut prea mult, eventual se mai scurge de apa. Daca doriti, puteti mixa spanacul, daca nu il puteti lasa asa.
Pregatim mamaliga. Punem malaiul in apa rece cu sare (astfel nu va face cocoloase) si punem pe foc. Cand a inceput mamaliga sa se ingroase, lasam focul mic si mai lasam oala circa 10 minute. Mamaliga trebuie sa fie un pic moale ca s-o putem intinde.
Intr-un vas termorezistent, asezam un strat de mamliguta, apoi un strat de spanac si din nou un strat de mamaliguta. Turnam putin ulei deasupra si presaram busuioc. Dam tava la cuptor pentru 30 minute sau pana vedem ca s-a rumenit mamaliga.
Budinca de spanac cu mamaliguta e foarte buna si calda si rece. Se taie insa mai bine cand e rece.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii