Burger vegetarian de naut

Burgerul vegetarian de naut este ideal pentru vegetarieni, nautul inlocuind cu succes orice fel de carne, iar aceasta reteta va asigura un preparat gustos si sanatos.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Burger vegetarian de naut

Ingrediente

  • 300 g naut uscat sau din conserva
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 ou
  • 1 lingura de pasta de susan (tahini)
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingurita de curry

Mod de preparare

Daca folositi naut uscat, acesta se lasa peste noapte la inmuiat in apa rece, iar dimineata se fierbe impreuna cu o lingurita de bicarbonat, circa 20 minute, pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca, si se paseaza in blender impreuna cu uleiul de masline, pasta de susan (tahini) si usturoiul zdrobit. Se pun: patrunjelul tocat, oul,pesmetul, sare, piper si curry in pasta rezultata si se amesteca bine. Se modeleaza cu mana chiftele de marimea unei chifle sau a unui burger. Se pot praji, insa pentru a reduce cantitatea de grasimi, puteti coace burgerii de naut, la cuptor, la 170 grade, intr-o tava acoperita cu hartie de copt. La cuptor burgerii sunt gata in jumatate de ora.

Sursa acestei retete este blogul culinar Blog cu Legume.


Burgerul vegetarian se serveste intr-o chifla, cu felii de avocado si ceapa rosie, si un sos din iaurt si pasta de susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia