Chiftele din urzici vii si bureti - reteta de post

Retete usoare de primavara

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chiftele din urzici vii si bureti - reteta de post

Ingrediente

  • 500 gr. bureti gata fierti (opintici in cazul nostru)
  • 1 castron mare de urzici vii
  • 6 cepe
  • 1 caciulie de usturoi
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 1/2lingurita cimbru
  • 1 lingurita sare
  • 2 felii paine neagra
  • 200 gr faina de grau

Mod de preparare

Se spala urzicile si se pun cu apa la fiert, se trage doar un clocot dupa care se opreste focul si se clatesc urzicile.

Se toaca buretii, ceapa, urzica, cateii de usturoi, se adauga sare, piper, cimbru, paine inmuiata in apa rece si stoarsa bine, faina de grau si se omogenizeaza compozitia.

Se fac chiftele in podul palmei si se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se servesc cu ketchup picant sau dulce dupa preferinte. Acest fel de mancare inlocuieste carnea foarte bine si sunt si foarte sanatoase. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori