Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi

Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi este o mancare de post delicioasa. Se spală conopida, se desface în bucheţele, se fierbe în apa cu sare.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi

Ingrediente

  • Pentru conopida pane
  • 1 conopidă nu prea mare
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • 1 vârf de linguriţă de piper
  • 1 lingura de mustar
  • 4 linguri de făină
  • 50 ml ulei
  • Pentru piure
  • 6 cartofi nu prea mari
  • 3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi este o mancare de post delicioasa. Se spală conopida,se desface în bucheţele, se fierbe în apa cu sare,când este fiartă se scurge foarte bine de apă . este bines a fierbem conopida cu 1-2 ore înainte .Când ne apucăm de preparat conopida pane punem la fiert în apa cu sare cartofii pentru piure ,ca să fie gata fierţi pe când este prajită conopida.
Amestecăm făina cu sarea, piperul şi muştarul, apoi adăugăm apa pănă obţimem o compoziţie omogenă de consistenţa celei pentru clătite .
Dăm fiecare bucheţel de conopidă prin făină şi apoi prin compoziţia preparată şi o punem la prăjit in ulei încins. Se rumeneşte pe ambele părţi şi apoi se scoatedin tigaie şi se aşează pe un şerveţel pentru a se scurge de ulei.se acoperă pentru a se menţine caldă până pregătim piureul,
Scurgem apa de pe cartofi îi pisăm foarte bine adăugăm uleiul de măsline amestecăm până se încorporează uleiul si piureul este gata pentru a fi servit alături de conopida pane.
POFTĂ BUNĂ!


Conopida pane cu garnitura de piure de cartofi se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide