Fasole batuta de post sau fasole facaluita.
Cu o seara înainte, se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat. A doua zi, se pune fasolea la fiert. Cand fasolea a fiert, se da de pe foc , se scurge de apa și se da la robot. Se adauga sare după gust și usturoiul pisat. Se amesteca bine, după care se pune in farfurii. Separat, se călește ceapa taiata marunt, in putin ulei incins. Cand ceapa devine aurie, se adauga bulionul și roșiile in bulion. Se mai lasa sa clocoteasca un pic, se amesteca bine, se adauga sare și piper după gust, apoi se ia de pe foc si se intinde peste fasolea batuta. Pofta Buna!
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăCuiburi de oua in mamaliga este o reteta ingenioasa prin care puteti servi ouale, in cosuri de mamaliga.
Cuiburi de oua in mamaligaNu ma dau pe spate crevetii, dar daca copilul vrea, trebuie sa mai fac din cand in cand!
Creveti cu paste, in sos de rosiiSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii