Fasole batuta

Fasole batuta de post sau fasole facaluita.

Portii
4
Timp pregatire
180 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta

Ingrediente

  • 500 g fasole
  • 2 - 3 căței de usturoi
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri bulion
  • 1 cutie roșii in bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cu o seara înainte, se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat. A doua zi, se pune fasolea la fiert. Cand fasolea a fiert, se da de pe foc , se scurge de apa și se da la robot. Se adauga sare după gust și usturoiul pisat. Se amesteca bine, după care se pune in farfurii. Separat, se călește ceapa taiata marunt, in putin ulei incins. Cand ceapa devine aurie, se adauga bulionul și roșiile in bulion. Se mai lasa sa clocoteasca un pic, se amesteca bine, se adauga sare și piper după gust, apoi se ia de pe foc si se intinde peste fasolea batuta. Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc