Ador galbiorii pentru mirosul lor inconfundabil. In drumul de intoarece de la Sovata am gasit pe marginea soselei galbiori de padure . Am luat cativa in palme si i-am mirosit, un miros divin ,unic . Vazut ,placut ,cumparat. Ajunsa acasa am si pregatit o parte din ei cu ce avem prin frigider . I-am pregatit cu rosii si oregano si i-am servit alaturi de un piure de cartofi. O mancarica satioasa si rapida .
Galbiorii i-am spalat si i-am curatat foarte bine . I-am lasat la scurs. Intr-o tigaie antiaderanta am incins bine o lingura de ulei . Am pus galbiorii si i-am lasat la foc mic pana cand au lasat ei apa . Am pus usturoiul pisat si rosia decojita si taiata destul de mare . Lasam sa scada sosul si sa se gateasca bine . Asezonam cu sare si piper , amestecam de cateva ori si oprim focul . Deasupra presaram oregano uscat . Servim cald alaturi de cartofi, orez sau mamaliga.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii