Este foarte buna fasolea preparata in acest mod, va recomand reteta.
Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora. Dupa aceea, fasolea se clateste in apa rece intr-o sita, apoi se pune din nou la fiert in alta apa curata, impreuna cu putina sare. Pe parcursul fierberii, se completeaza cu apa, daca este necesar. Dupa ce boabele au fiert bine si incep sa se zdrobeasca, se ia cratita de pe foc si se lasa fasolea sa se racoreasca. Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Fasolea se da prin robotul de bucatarie, apoi se amesteca cu ceapa si uleiul. Se serveste rece, intinsa pe paine. Se poate servi cu rosii.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii