O mancarica de post, usoara si gustoasa, cu legume proaspete.
Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam.
Radacinoasele le taiem in rondele sau sferturi de rondele.
Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in farfurie.
Taiem si prazul tot rondele, la fel si cateii de usturoi.
Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, iar cand se incinde, adaugam radacinoasele, presaram putina sare peste ele si le invartim de pe o parte pe alta sa se soteze uniform.
Cand radacinoasele incep sa se patrunda usor, adaugam ardeiul, iar dupa 5 minute adaugam si prazul si rondelele de usturoi si completam cu putina apa.
Asezonam legumele cu condimente, punand pentru inceput cate un praf din fiecare si foile de dafin.
Acoperim tigaia si lasam legumele sa se inabuse usor, dar urmarim sa nu se inmoaie prea rau sa avem de fapt o fleasca in tigaie, trebuie sa fie usor patrunse.
Adaugam pasta de rosii si o lingurita de zahar, mai completam cu putina apa, amestecam de cateva ori, apoi gustam si mai asezonam daca este cazul cu condimente si sare.
Dupa stingerea focului adaugam patrunjel verde tocat.
Sa va fie de folos!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii