Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

O mancarica de post, usoara si gustoasa, cu legume proaspete.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Ingrediente

  • 1 Morcovi
  • 1/2 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 fir praz
  • 1 ardei capia, rosu
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr pasta de Bulion de rosii
  • 100 ml apa
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam.

Radacinoasele le taiem in rondele sau sferturi de rondele.

Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in farfurie.

Taiem si prazul tot rondele, la fel si cateii de usturoi.

Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, iar cand se incinde, adaugam radacinoasele, presaram putina sare peste ele si le invartim de pe o parte pe alta sa se soteze uniform.

Cand radacinoasele incep sa se patrunda usor, adaugam ardeiul, iar dupa 5 minute adaugam si prazul si rondelele de usturoi si completam cu putina apa.

Asezonam legumele cu condimente, punand pentru inceput cate un praf din fiecare si foile de dafin.

Acoperim tigaia si lasam legumele sa se inabuse usor, dar urmarim sa nu se inmoaie prea rau sa avem de fapt o fleasca in tigaie, trebuie sa fie usor patrunse.

Adaugam pasta de rosii si o lingurita de zahar, mai completam cu putina apa, amestecam de cateva ori, apoi gustam si mai asezonam daca este cazul cu condimente si sare.

Dupa stingerea focului adaugam patrunjel verde tocat.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar

Cand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...

Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zahar
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise