Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

O mancarica de post, usoara si gustoasa, cu legume proaspete.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Legume trase la tigaie, cu sos de rosii

Ingrediente

  • 1 Morcovi
  • 1/2 radacina pastarnac
  • 1/2 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 fir praz
  • 1 ardei capia, rosu
  • 5 catei usturoi
  • 200 gr pasta de Bulion de rosii
  • 100 ml apa
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 2 foi dafin
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Curatam toate legumele de coaja, de seminte sau ce mai au ele si le spalam.

Radacinoasele le taiem in rondele sau sferturi de rondele.

Ardeiul il taiem julien ca da mai bine asa in farfurie.

Taiem si prazul tot rondele, la fel si cateii de usturoi.

Punem uleiul intr-o tigaie pe foc, iar cand se incinde, adaugam radacinoasele, presaram putina sare peste ele si le invartim de pe o parte pe alta sa se soteze uniform.

Cand radacinoasele incep sa se patrunda usor, adaugam ardeiul, iar dupa 5 minute adaugam si prazul si rondelele de usturoi si completam cu putina apa.

Asezonam legumele cu condimente, punand pentru inceput cate un praf din fiecare si foile de dafin.

Acoperim tigaia si lasam legumele sa se inabuse usor, dar urmarim sa nu se inmoaie prea rau sa avem de fapt o fleasca in tigaie, trebuie sa fie usor patrunse.

Adaugam pasta de rosii si o lingurita de zahar, mai completam cu putina apa, amestecam de cateva ori, apoi gustam si mai asezonam daca este cazul cu condimente si sare.

Dupa stingerea focului adaugam patrunjel verde tocat.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Tort cu capsuni si mac
1
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Cozonac moldovenesc
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc

Faina si ouale se pun cu cel putin sase ore inainte in camera de lucru incalzita, iar faina se cerne in prealabil. Se prepara...

Cozonac moldovenesc
Frigarui de pui
3
Mancaruri cu carne

Frigarui de pui

Taie pieptul de pui file in asa fel incat sa obtii o felie mai mare. Bate-o putin si unge-o cu mustar. Presara ceapa rosie...

Frigarui de pui
Antistres
4
Aperitive cu legume

Antistres

Rosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...

Antistres
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
5
Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Parteneri
Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras
Bucataras.RO

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras

Dragii mei bucătărași, au trecut 5 ani frumoși de când sunt alături de voi și m-am gândit să-i serbez cu...

Desert tort aniversar - 5 ani de bucataras
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni