Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir fără alcool.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie
Mâncare de năut cu sos de ceapă

Ingrediente

  • 250 g năut Sano Vita
  • 2 l apă
  • 3 cepe albe
  • după gust
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri pastă de tomate
  • Sare
  • Câteva felii de lămâie
  • Pătrunjel proaspăt
  • după gust
  • Bere cu ghimbir fără alcool Sano Vita

Mod de preparare

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Prefer să-l acopăr bine cu apă la început (așa procedez și cu fasolea), ca să nu trebuiască să mai completez pe urmă.

A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 1 litru de apă.

Între timp se spală și se curăță legumele.

Se fierbe năutul aprox o oră și jumătate, se culege spuma, apoi se adaugă o ceapă tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe, morcovul ras, o linguriță cu sare. Se mai lasă să fiarbă cam o jumătate de oră.

Se rumenesc celelalte două cepe tocate mărunt într-o tigaie cu puțin ulei încins, până devin sticloase, se adaugă puțin lichid din mâncare, se amestecă și se adaugă la mâncare, se mai lasă 5 minute.

Spre final, se pregătește sosul, desfăcând pasta de tomate în puțină apă și turnând-o peste mâncare. Se mai lasă să fiarbă cam 5 minute, apoi se ia focul.

Sugestie de prezentare: se garnisește cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt. De asemenea, se poate servi alături de bere cu ghimbir.

Timp de pregătire: aprox 10min (+12 ore la hidratat)

Timp de gătire: 2h 10min

Porţii: 6

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-naut-cu-sos-de-ceapa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide