Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir fără alcool.

Portii
6
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
130 minute
Complexitate
medie
Mâncare de năut cu sos de ceapă

Ingrediente

  • 250 g năut Sano Vita
  • 2 l apă
  • 3 cepe albe
  • după gust
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri pastă de tomate
  • Sare
  • Câteva felii de lămâie
  • Pătrunjel proaspăt
  • după gust
  • Bere cu ghimbir fără alcool Sano Vita

Mod de preparare

Se spală năutul în mai multe ape, se pune într-un castron mai înalt, se toarnă peste el cam două ibrice cu apă și se lasă la hidratat peste noapte. Prefer să-l acopăr bine cu apă la început (așa procedez și cu fasolea), ca să nu trebuiască să mai completez pe urmă.

A doua zi, se scurge năutul, se clătește iar și se pune la fiert într-o cratiță pentru mâncare, cu aprox 1 litru de apă.

Între timp se spală și se curăță legumele.

Se fierbe năutul aprox o oră și jumătate, se culege spuma, apoi se adaugă o ceapă tocată mărunt, ardeiul gras tăiat cubulețe, morcovul ras, o linguriță cu sare. Se mai lasă să fiarbă cam o jumătate de oră.

Se rumenesc celelalte două cepe tocate mărunt într-o tigaie cu puțin ulei încins, până devin sticloase, se adaugă puțin lichid din mâncare, se amestecă și se adaugă la mâncare, se mai lasă 5 minute.

Spre final, se pregătește sosul, desfăcând pasta de tomate în puțină apă și turnând-o peste mâncare. Se mai lasă să fiarbă cam 5 minute, apoi se ia focul.

Sugestie de prezentare: se garnisește cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt. De asemenea, se poate servi alături de bere cu ghimbir.

Timp de pregătire: aprox 10min (+12 ore la hidratat)

Timp de gătire: 2h 10min

Porţii: 6

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/mancare-de-naut-cu-sos-de-ceapa.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Desert prajitura taraneasca cu mere
Bucataras.RO

Desert prajitura taraneasca cu mere

Am vazut reteta asta la Gaby si m-a bantuit toata noaptea, asa ca azi am prestat-o, mai ales ca aveam toate ingredientele la...

Desert prajitura taraneasca cu mere
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide