Aceasta reteta de mancare de urzici am invatat-o de la mama, este o reteta tocmai buna pentru primavara, pentru ca va improspateaza sangele si va da energie.
Se spala bine urzicile si se scurg. Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg. Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine. Se caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde. Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, dar pentru ca suntem in perioada Postului, de data aceasta le-am servit fara oua. Pofta Buna!
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcUn desert rapid si delicios, care merita incercat.
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)Daca tot am tocat asa de multe am zis sa incerc si alta salata cu mustar sa vad cum o fi!
Salata asortata cu mustar pentru iarna (reteta Motan)
Comentarii