Mazare de post

Mazarea de post este o mancare ideala pentru perioadele de post din an, pentru ca este satioasa si extrem de gustoasa.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Mazare de post

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 kg mazare de conserva (eu am folosit Bonduelle) sau mazare proaspata
  • curatata
  • jumatate de ceasca de ulei (50 ml)
  • 2 cepe mici
  • 1 morcov mare
  • jumatate de ceasca de suc de rosii (50 ml)
  • 1 legatura de marar (eu am avut congelat de asta vara)
  • sare
  • piper si busuioc dupa gust
  • 1 varf de cutit de bicarbonat

Mod de preparare

Ceapa si morcovul se curata si se spala bine. Ceapa o taiem marunt. Morcovul se taie rondele.
Intr-o cratita turnam uleiul si punem la foc mediu. Cand se incinge, punem ceapa si morcovul si le calim 2-3 minute. Apoi adaugam o ceasca de apa si lasam sa se inabuse 4-5 minute, pentru a se inmuia morcovul, altfel el va ramane mai tare. Invartim din cand in cand.
Adaugam in cratita mazarea din conserva. Completam cu putina apa, daca este nevoie, pana aproape se acopera mazarea. Apoi adaugam bicarbonatul, care se pune pentru ca mazarea sa isi pastreze culoarea verde.
Dupa ce legumele au fiert (cam 10-15 minute la foc mediu), se adauga sucul de rosii si se mai da un clocot scurt. Se condimenteaza cu busuioc, sare si piper si se amesteca bine.
Se ia de pe foc si se adauga mararul taiat marunt. Amestecam pentru omogenizare.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Mazarea de post se serveste calda, ca garnitura pentru orice tip de friptura, gratar, etc, sau ca fel principal de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Gyros cu pui si sos tsatsiki
4
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Tort crema de zahar ars
5
Torturi

Tort crema de zahar ars

Tortul crema de zahar ars este un tort minunat ce combina traditionala reteta de crema de zahar ars cu un blat pufos de...

Tort crema de zahar ars
Parteneri
Cheesecake cu portocala si sos de ananas
Bucataras.RO

Cheesecake cu portocala si sos de ananas

Nu sunt eu adepta cheesecake-urilor coapte, desi am mai incercat o data, acum multi ani sa fac si nu mi s-a parut prea...

Cheesecake cu portocala si sos de ananas
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce