Mazarea de post este o mancare ideala pentru perioadele de post din an, pentru ca este satioasa si extrem de gustoasa.
Ceapa si morcovul se curata si se spala bine. Ceapa o taiem marunt. Morcovul se taie rondele.
Intr-o cratita turnam uleiul si punem la foc mediu. Cand se incinge, punem ceapa si morcovul si le calim 2-3 minute. Apoi adaugam o ceasca de apa si lasam sa se inabuse 4-5 minute, pentru a se inmuia morcovul, altfel el va ramane mai tare. Invartim din cand in cand.
Adaugam in cratita mazarea din conserva. Completam cu putina apa, daca este nevoie, pana aproape se acopera mazarea. Apoi adaugam bicarbonatul, care se pune pentru ca mazarea sa isi pastreze culoarea verde.
Dupa ce legumele au fiert (cam 10-15 minute la foc mediu), se adauga sucul de rosii si se mai da un clocot scurt. Se condimenteaza cu busuioc, sare si piper si se amesteca bine.
Se ia de pe foc si se adauga mararul taiat marunt. Amestecam pentru omogenizare.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Mazarea de post se serveste calda, ca garnitura pentru orice tip de friptura, gratar, etc, sau ca fel principal de post.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii