Orez cu legume-reteta de post

Retete dietetice

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Orez cu legume-reteta de post

Ingrediente

  • 2-3 fire de praz
  • 3-4 linguri de ulei de arahide
  • 1 morcov
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 gogosar
  • sare dupa gust
  • 1/2 lingurita tarhon
  • 1/2 lingurita oregano
  • 500 gr ciuperci culese de mine
  • 3 linguri de orez

Mod de preparare

Se curata prazul, se toaca si se pune la calit, adaugam 1/2 morcov ras, pastarnacul taiat cubulete, gogosarul tocat si ciupercile taiate felii si le lasam sa fiarba in suc propriu; adaugam sare, tarhon si oregano. Cand ramane doar uleiul si sucul a scazut, oprim focul.

Intr-o oala, punem orezul la fiert cu apa, sare si 1/2 morov ras si fierbem la foc potrivit. Cand totul este gata, ungem un castronel cu ulei si punem o lingura de orez, o lingura de legume, o lingura de orez si iar o lingura de legume si continuam pana se umple castronelul; il lasam sa se raceasca putin si il rasturnam pe un platou.

Il ornam cu gogosari in sos. Sa aveti pofta dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc