Piure de cartofi cu spanac si leurda

Din categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat rețeta Piure de cartofi cu spanac și leurdă.

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Piure de cartofi cu spanac si leurda

Ingrediente

  • Pentru piure de cartofi cu spanac și leurdă:
  • 500 gr cartofi albi
  • 1 linguriță sare
  • 1 crenguță rozmarin
  • 1 linguriță ierburi italiene
  • 150 gr frunze de spanac
  • 1 legătură leurdă
  • Pentru sos:
  • 400 gr sos de roșii
  • 150 gr zacuscă de legume
  • 1 legătură pătrunjel verde

Mod de preparare

Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți.

Înlăturăm spuma care se formează când încep să fiarbă și adăugăm o linguriță de sare.Între timp, ne ocupăm și de spanac.

Punem puțină apă la fiert cu un vârf de linguriță cu sare și un vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.

Când atinge punctul de fierbere adăugăm frunzele de spanac bine spălate și le opărim pentru 4-5 minute.

Le scurgem apoi și le tocăm franjuri, împreună cu frunzele de  leurdă, clătite sub jet de apă rece.

Când cartofii sunt bine fierți, îi scurgem și îi pasăm adăugând și ierburile italiene( de la Delikat am eu).

Amestecăm în piureul de cartofi și franjurile de spanac și leurdă, cât acesta este fierbinte.

Pentru sos, amestecăm zacusca cu sosul de roșii și puțină supă de la cartofi și le fierbem împreună pentru 3-4 clocote.

Servim piureul de cartofi cu spanac și leurdă împreună cu sosul de roșii și zacuscă, presărat cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si iaurt

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Rotite din vinete umplute

Rotite din vinete umplute

Aroma toamnei pe platou

Rotite din vinete umplute
Dovlecei si vinete pane

Dovlecei si vinete pane

Este o reteta usoara, potrivita pentru concursul Retete de vacanta

Dovlecei si vinete pane
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
ReteteCulinare.RO

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata