Ratatouille este o mancare frantuzeasca de legume, delicioasa, ce poate fi pregatita cu succes in timpul postului, dar o reteta ce poate fi pregatita si ca si garnitura pe langa diferite fripturi.
Se taie vinetele si dovleceii (cu coaja) cuburi mai mari, iar ardeii - fasii. Se calesc toate - pe rand - intr-o tigaie, dupa care se pun intr-o cratita si se amesteca.
Sosul: Se pune la-ncins uleiul si se rumeneste ceapa. Se adauga rosiile taiate, nucsoara, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.
Se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se introduc vinetele, dovleceii si ardeii, se presara deasupra patrunjelul tocat si se serveste imediat.
Rattatouille se serveste cald.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii