Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. În primul rând nu vă cramponaţi de gramaje.
Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. În primul rând nu vă cramponaţi de gramaje, variaţi cantitatea de legume în funcţie de preferinţele dumneavoastră şi de cantităţile pe care le aveţi la îndemână.
Puteţi varia reţeta adâugând spre exemplu: mazăre, fasole verde,boabe de porumb din conservă, ori năut, salată verde tăiată fideluţă, etc.
Dar să începem prepararea.
Fierbeţi toate legumele întregi în apă cu sare şi boabe de piper.
Scurgeţi-le şi cât sunt încă fierbinţi, tăiaţi-le mărunt.
Până ele se răcesc, preparaţi maioneza.
Punga de pufuleţi se pune în blender, adăugaţi 100 de ml. de apă la temperatura camerei, porniţi blenderul la turaţia cea mai mică şi adăugaţi prin picurare uleiul. Atenţie, ca orice maioneză şi aceasta se poate tăia, deci blenderul încet, ulei pic cu pic!
La final, turnaţi maioneza peste legumele aşezate într-un bol de mixaj, omogenizaţi bine şi cam atât.
Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti serviţi ca un fel principal la gustarea de la ora zece, acompaniată de o salată de sfeclă ori păpădie,lăptucă etc. şi cu un pahar de vin sec lângă. Neapărat pîine proaspătă !
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii