Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. În primul rând nu vă cramponaţi de gramaje.
Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti este o mancare de post ce poate fi servit ca si aperitiv. În primul rând nu vă cramponaţi de gramaje, variaţi cantitatea de legume în funcţie de preferinţele dumneavoastră şi de cantităţile pe care le aveţi la îndemână.
Puteţi varia reţeta adâugând spre exemplu: mazăre, fasole verde,boabe de porumb din conservă, ori năut, salată verde tăiată fideluţă, etc.
Dar să începem prepararea.
Fierbeţi toate legumele întregi în apă cu sare şi boabe de piper.
Scurgeţi-le şi cât sunt încă fierbinţi, tăiaţi-le mărunt.
Până ele se răcesc, preparaţi maioneza.
Punga de pufuleţi se pune în blender, adăugaţi 100 de ml. de apă la temperatura camerei, porniţi blenderul la turaţia cea mai mică şi adăugaţi prin picurare uleiul. Atenţie, ca orice maioneză şi aceasta se poate tăia, deci blenderul încet, ulei pic cu pic!
La final, turnaţi maioneza peste legumele aşezate într-un bol de mixaj, omogenizaţi bine şi cam atât.
Salata a la rousse cu maioneza de pufuleti serviţi ca un fel principal la gustarea de la ora zece, acompaniată de o salată de sfeclă ori păpădie,lăptucă etc. şi cu un pahar de vin sec lângă. Neapărat pîine proaspătă !
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosLimoncello este un lichior de lămâie originar din sudul Italiei (peninsula Sorrento). Cum localnicii țin mult la...
LimoncelloIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii