Sarmale de post cu soia

Cele mai bune sarmale de post!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
210 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post cu soia

Ingrediente

  • o varza murata mare
  • 2 pungi soia felii
  • o cana cu orez (cana de 250 ml)
  • 4 cepe mari
  • un morcov
  • o cana cu vin alb
  • bulion sau suc de rosii
  • piper macinat
  • vegeta de casa
  • Cimbru
  • boia
  • 2-3 frunze de dafin
  • cca 50 ml ulei

Mod de preparare

Mai intai spalam varza si daca este prea sarata o tinem 2-3 ore in in apa rece .

Feliile de soia le fierbem 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert le scoatem intr-o strecuratoare, le presam sa iasa toata apa si cand se racesc le trecem prin masina de tocat.

Ceapa o taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mica.

Intr-o cratita punem cca 50 ml ulei si cand se incinge adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie . Adaugam morcovul,mai lasam 4-5 minute, punem si orezul spalat si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.

Adaugam o cana cu apa, vegeta, piper, cimbru si boia. Cand apa scade ,dam deoparte cratita si lasam la racit.

Cat timp se raceste compozitia pregatim frunzele de varza

Peste soia data prin masina de tocat adaugam compozitia de orez si amestecam bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente.

Rulam sarmalele si le punem intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Presaram si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , adaugam vinul, 2-3 linguri de ulei si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Introducem cratita direct in cuptor la foc foarte mic pentru cca 3 ore. Mai adaugam apa cand scade

Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul adaugam bulion sau suc de rosii. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide