Sarmale de post in foi de varza

Sarmale de post cu orez si varza acra

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
140 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post in foi de varza

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov
  • 1 cana mare cu orez
  • 1 cana cu apa
  • 2 verze murate (de marime medie)
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingurita cu varf de faina
  • sare si piper (dupa gust)

Mod de preparare

Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins, cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras. Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se adauga peste ceapa si morcov. Se acopera cu 1 cana cu apa si se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care luam de pe foc si lasam amestecul la racit. Orezul se va mai umfla un pic cand se va raci. Intre timp, se spala varza murata (lasata peste noapte intr-un vas cu apa rece, ca sa se mai desareze) si se scurge bine de apa. In fiecare foaie de varza murata, se pune un pic de amestec de orez, apoi se ruleaza sarmaluta. Pastrati cateva foi de varza pentru a le toca. Intr-o cratita incapatoare, se asaza un strat de varza tocata, apoi se asaza si sarmalutele. Se lasa un spatiu in mijloc, pe care il vom umple cu 2 linguri generoase de bulion. Se acopera cu apa, astfel incat lichidul sa acopere cu 2 degete sarmalele. Se fierbe totul la foc mic, iar cand scade apa, se completeaza cu apa calduta. La o cana mare cu orez si doua verze de marime medie, eu am obtinut cam 37 de sarmale. Se servesc cu mamaliga calda si ardei iute.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura Mena
3
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Tocana de legume cu dovlecei
4
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese