Sarmalute cu ciuperci

Sarmalutele cu ciuperci sunt mancaruri de post traditionale si foarte delicioase. Se toaca marunt ceapa si apoi se caleste in uleiul incins.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute cu ciuperci

Ingrediente

  • - 4 verze murate
  • 250 grame de orez
  • 50 grame pasta de tomate
  • 400 grame ciuperci
  • 4 cepe
  • 100 ml ulei
  • 3 morcovi mari
  • marar uscat
  • condimente specifice

Mod de preparare

Sarmalutele cu ciuperci sunt mancaruri de post traditionale si foarte delicioase. Se toaca marunt ceapa si apoi se caleste in uleiul incins.
Se inmoaie orezul in apa pentru 10 minute. Se adauga ciupercile taiate, morcovul ras si apoi orezul inmuiat in prealabil.
Dupa cateva minute se adauga pasta de tomate, sare dupa gust, marar verde tocat marunt si se mai lasa pana ce toata compozitia are un aspect uniform si se adauga condimentele pentru sarmalute.
Se spala varza, se aleg foile si se umplu cu compozitia de mai sus. In cratita se pun betisoare de marar uscat si un strat de varza tocata. Se aseaza apoi randurile de sarmalale in forma de floare. Deasupra randurilor se pun foi de varza. Se adauga apa cat sa acopere sarmalele si se pune oala la fiert. Sarmalutele cu ciuperci se lasa sa fiarba.



 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci