Sarmalute cu ciuperci

Sarmalutele cu ciuperci sunt mancaruri de post traditionale si foarte delicioase. Se toaca marunt ceapa si apoi se caleste in uleiul incins.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute cu ciuperci

Ingrediente

  • - 4 verze murate
  • 250 grame de orez
  • 50 grame pasta de tomate
  • 400 grame ciuperci
  • 4 cepe
  • 100 ml ulei
  • 3 morcovi mari
  • marar uscat
  • condimente specifice

Mod de preparare

Sarmalutele cu ciuperci sunt mancaruri de post traditionale si foarte delicioase. Se toaca marunt ceapa si apoi se caleste in uleiul incins.
Se inmoaie orezul in apa pentru 10 minute. Se adauga ciupercile taiate, morcovul ras si apoi orezul inmuiat in prealabil.
Dupa cateva minute se adauga pasta de tomate, sare dupa gust, marar verde tocat marunt si se mai lasa pana ce toata compozitia are un aspect uniform si se adauga condimentele pentru sarmalute.
Se spala varza, se aleg foile si se umplu cu compozitia de mai sus. In cratita se pun betisoare de marar uscat si un strat de varza tocata. Se aseaza apoi randurile de sarmalale in forma de floare. Deasupra randurilor se pun foi de varza. Se adauga apa cat sa acopere sarmalele si se pune oala la fiert. Sarmalutele cu ciuperci se lasa sa fiarba.



 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori