Tocanita de cartofi de post este absolut delicioasa. O mancare cu cartofi foarte aromata, usor de facut pe care o puteti pregati oricand nu doar in perioada postului.
Cartofii se curata, se spala si se taie ca in imagini, apoi se acopera cu apa si se pun la fiert in ceaun cu o lingurita rasa de sare si un praf de piper. Se fierb la foc mediu cam 20-25 de minute, pana cand sunt gata – ii testati cu furculita sau betisorul.
Rosiile se spala, se decojesc si se taie cubulete.
Ceapa, patrunjelul si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim ceapa pana cand devine usor transparenta. Apoi se adauga rosiile taiata cubulete, boia, sucul de rosii, usturoiul tocat, jumatate din patrunjel, tarhonul, cate un praf de sare si piper. Se tine pe foc si se amesteca des cam 2-3 minute si apoi se adauga 100 ml apa. Se fierbe cam 10 minute, amestecandu-se.
Cand cartofii s-au fiert, se scurg un pic de apa, dar nu de tot, ca sa mai ramana un pic. Se adauga peste ei sosul din tigaie. Apa ramasa la cartofi impreuna cu sosul trebuie sa acopere aproape cartofii. Se mai da un clocot, ca sa se imbine gusturile. Amestecati usor sa nu se rupa cartofii prea tare.
Se ia de pe foc si se presara restul de patrunjel tocat si frunzulitele de la 3 fire de cimbru proaspat. Folositi un praf de cimbru uscat daca nu aveti verde. Se amesteca putin.
Puneti capac pe vas si lasati deoparte macar 10-15 minute inainte de servire, ca sosul sa prinda consistenta.
Sursa acestei retete cu cartofi este Lumea Bucatelor.
Tocanita de cartofi de post se serveste calda cu muraturi sau salata de ardei copti.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightPrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macDe cand ai facut prima data paine de casa poti spune ca te-ai indragostit. Singurul impediment care sta intre tine si aceasta...
Paine de casa cu busuioc si masline naturale by AlexTeacherIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii