Tocanita de cartofi de post

Tocanita de cartofi de post este absolut delicioasa. O mancare cu cartofi foarte aromata, usor de facut pe care o puteti pregati oricand nu doar in perioada postului.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tocanita de cartofi de post

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg de cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii kumato – se pot pune si rosii normale daca nu aveti
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 praf de tarhon
  • 3 fire de cimbru verde – daa nu aveti
  • puteti pune cimbru uscat
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala si se taie ca in imagini, apoi se acopera cu apa si se pun la fiert in ceaun cu o lingurita rasa de sare si un praf de piper. Se fierb la foc mediu cam 20-25 de minute, pana cand sunt gata – ii testati cu furculita sau betisorul.
Rosiile se spala, se decojesc si se taie cubulete.
Ceapa, patrunjelul si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim ceapa pana cand devine usor transparenta. Apoi se adauga rosiile taiata cubulete, boia, sucul de rosii, usturoiul tocat, jumatate din patrunjel, tarhonul, cate un praf de sare si piper. Se tine pe foc si se amesteca des cam 2-3 minute si apoi se adauga 100 ml apa. Se fierbe cam 10 minute, amestecandu-se.
Cand cartofii s-au fiert, se scurg un pic de apa, dar nu de tot, ca sa mai ramana un pic. Se adauga peste ei sosul din tigaie. Apa ramasa la cartofi impreuna cu sosul trebuie sa acopere aproape cartofii. Se mai da un clocot, ca sa se imbine gusturile. Amestecati usor sa nu se rupa cartofii prea tare.
Se ia de pe foc si se presara restul de patrunjel tocat si frunzulitele de la 3 fire de cimbru proaspat. Folositi un praf de cimbru uscat daca nu aveti verde. Se amesteca putin.
Puneti capac pe vas si lasati deoparte macar 10-15 minute inainte de servire, ca sosul sa prinda consistenta.

Sursa acestei retete cu cartofi este Lumea Bucatelor.


Tocanita de cartofi de post se serveste calda cu muraturi sau salata de ardei copti.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Chiftele de cartofi cu dovlecel
5
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel