reteta pentru vreme de iarna cand este bine sa stai la gura sobei si sa te bucuri de arome
Se pune faina de grau intr-un vas. Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.
Se pune intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml.apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea, se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare,nu prea moale, se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.
Se rupe cate o bucatica de aluat,se intinde pe masa de lucru,se pune gem pe mijloc,se aduna marginile,se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul,se coc pe tabla inclazita sau se prajesc in ulei incins. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii