reteta pentru vreme de iarna cand este bine sa stai la gura sobei si sa te bucuri de arome
Se pune faina de grau intr-un vas. Se incalzeste apa, asa cam ca apa de vara.
Se pune intr-un castron drojdia, sarea si 100 ml.apa, se omogenizeaza si se toarna peste faina si se incepe framantarea, se adauga apa calduta, putin cate putin, mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se framanta un aluat nu prea tare,nu prea moale, se lasa apoi sa se odihneasca si sa isi dubleze volumul.
Se rupe cate o bucatica de aluat,se intinde pe masa de lucru,se pune gem pe mijloc,se aduna marginile,se pune cu marginile in jos si se mai intinde putin cu sucitorul,se coc pe tabla inclazita sau se prajesc in ulei incins. Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiSalam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...
Salam de biscuiţi reţetăAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii