Năut în stil oriental

Am mai scris despre proprietatile nautului în rețetele mele, dar am sa va reamintesc câteva pe care le apreciez in mod deosebit: este o sursa deosebita de fibre, de vitamine din grupa B, și de minerale. Fier, potasiu, cupru, fosfor, zinc, magneziu si calciu, toate se găsesc in boabele de naut. Unde mai pui că nu conține nici gluten. Pentru că în câteva zile începe postul Crăciunului, m-am gândit să vă aduc un preparat pe măsură. E gata în maxim 20 de minute și poate fi servit atât ca un prânz minunat, cât și ca o cină savuroasă în familie.

Portii
2
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Năut în stil oriental

Ingrediente

  • 20 cm dintr-o tijă de praz
  • o mână de stafide brune
  • 200 ml smântână vegetală
  • 100 ml zeamă de legume
  • 2 lingurițe cu turmeric
  • 7 frunze proaspete de spanac
  • 1 linguriță cu pudră de coriandru
  • o mână de morcov ras
  • 1 conservă de năut Sun Food
  • un cub de grăsime vegetală (ulei de floarea soarelui, rapiță, arahide, unt de cocos, unt vegetal din farmaciile naturiste )
  • 1 linguriță cu sare roz neiodată

Mod de preparare

Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se înnăbușe. Am adăugat zeama de legume.

Peste legumele înnăbușite am răsturnat năutul din conservă lăsând tigaia pe foc încă aproximativ 5 minute la foc iute.

Între timp am spălat spanacul pe care l-am adăugat rupt în mâncarea de năut. Am adăugat și smântâna vegetală amestecând pentru a o încorpora. Am luat tigaia de pe foc, spanacul având suficient timp să se gătească astfel încât să nu-și piardă proprietățile.

Am servit împreună cu un mix de orez pe care l-am fiert în prealabil în apă cu sare.

Sper că vă tentează rețeta de azi. Nouă ne place foarte mult.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide